Volksbank intra in hora creditelor in franci elvetieni

Volksbank Romania a lansat creditele garantate cu ipoteca in franci elvetieni (CHF), precum creditul pentru locuinta si cel de cheltuieli curente (Optimus), ambele cu cate o dobanda anuala de 4,25%, potrivit unui comunicat al institutiei bancare.

Volksbank acorda creditele pentru locuinta pe cel mult 25 ani, iar valoarea creditului este nelimitata, dar banca finanteaza doar 75% din valoarea investitiei. Pe langa dobanda anuala de 4,25%, persoana care contracteaza un astfel de credit in franci elvetieni va trebui sa mai plateasca bancii un comision de gestiune (risc) de 0,1% pe luna, calculat la sold si platibil lunar, un comision de analiza a dosarului de 60 franci elvetieni si un comision de evaluare de cel putin 150 franci elvetieni.

Creditele de cheltuieli curente cu garantie ipotecara (Optimus) sunt acordate de Volksbank tot pe o perioada de cel mult 25 ani, valoarea creditului depinde, de asemenea, doar de veniturile clientului si ale familiei acestuia, dar banca nu mai solicita avans pentru acest tip de credit. Pe langa dobanda anuala de 4,25%, persoana care contracteaza creditul Optimus in franci elvetieni va trebui sa mai plateasca un comision de gestiune (risc) de 0,1% pe luna, calculat la sold si platibil lunar, un comision de analiza a dosarului de 60 franci elvetieni si un comision de evaluare de cel putin 150 franci elvetieni.

Dobanda anuala efectiva (DAE) pentru Optimus este de 5,67%, daca este calculata pentru un credit de 100.000 franci elvetieni, pe o perioada de 25 ani cu un comision de gestiune de 0,1% pe luna aplicat la sold si platibil lunar, un comision de analiza a dosarului de 60 franci elvetieni si un comision de evaluare de 150 franci elvetieni, se arata in comunicatul bancii.

Noile conditii ale produselor sunt disponibile in toate cele 82 de unitati proprii Volksbank Romania si in cele peste 50 de unitati deschise in sistem franciza.

Volksbank avea active de 3,6 miliarde lei (1,02 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006 si controla 2,38% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri