Romanii trimit acasa prin TransferGo in jur de 300-400 de euro lunar, in general o singura data, atunci cand iau salariul. Foarte multi dintre ei fac asta pentru a le asigura un trai decent celor ramasi acasa, insa sunt si situatii in care aleg sa foloseasca aplicatia pentru a-si plati ratele sau in scop de business, precizeaza Marius Nedelcu, Head of Growth la TransferGo.

Transferurile realizate din si catre Romania reprezinta 20% din numarul total de transferuri realizate de TransferGo la nivel global, Marius Nedelcu precizand ca o mare parte din resursele de marketing ale companiei merg catre dezvoltarea acestui coridor din Romania.

"Romanii trimit bani din tari precum Marea Britanie, Germania, Tarile Nordice, Spania sau Italia. Am observat in primele luni ale anului 2019 o crestere radicala a volumului de bani trimisi acasa de catre romanii din Marea Britanie fata de trimestrul precedent (35% crestere). Aceasta crestere este in mare parte si rezultatul incertitudinii generate de catre Brexit", precizeaza Marius Nedelcu pentru wall-street.ro.

TransferGo are birouri in Londra, orasul unde a fost fondat in anul 2012, dar si in Vilnius, Berlin si Instanbul, lucru care ii va permite sa isi desfasoare mai usor activitatea in Uniunea Europeana dupa iesirea Marii Britanii, mai ales in cazul in care va fi un Brexit fara acord.

FinTech-ul a obtinut in luna iulie a anului trecut licenta de moneda electronica, certificare ce ii permite simplificarea si accelerare transferurilor, precum si dezvoltarea de produse noi.

"Avem cateva produse in faza de test si speram sa putem lansa cel putin unul dintre ele anul acesta (probabil Octombrie). Principalul nostru focus anul acesta si probabil in urmatorii doi ani este legat de lansarea produselor existente pe noi piete in afara Europei. Totodata, depunem eforturi mari pentru a imbunatati transferul de bani, astfel incat serviciul TransferGo sa fie la fel de usor de folosit de catre oricare dintre clientii nostri, precum trimiterea unui SMS sau a unui mesaj pe WhatsApp", explica Marius Nedelcu.

In 2018, TransferGo a realizat transferuri in valoare totala de peste 1,25 miliarde de euro la nivel global. Din aceasta suma, 100 de milioane de euro au fost bani transferati de catre romani, dublu fata de cifrele inregistrate in 2017. FinTech-ul a anuntat in luna decembrie a anului trecut finalizarea rundei serie B de finantare, in cadrul careia au strans 17,5 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri