Ziua de 14 septembrie este una istorica pentru industria bancara europeana. Este ziua in care toate bancile din Europa sunt obligate sa expuna, catre aplicatii terte, datele clientilor lor pe conexiuni de tip API, in medii de productie. Data este un termen legal stabilit de Directiva Revizuita de Plati (PSD2) si se aplica fara exceptie pe tot teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se intampla chiar daca in Romania nu a fost transpusa in lege organica.

Pentru a marca acest moment si pentru a da startul inovatiei bazate pe disponibilitatea datelor bancare catre aplicatii terte, Finqware, prima infrastructura de agregare de date bancare din Romania, organizeaza prima editie a Open Banking Hackathon.

Competitia se va desfasura in Bucuresti, la Mindspace Business District in, 14-15 septembrie. Pe durata intregului weekend, echipe selectate de dezvoltatori IT si experti in digital banking vor concura cu aplicatiile si solutiile create pe infrastructura de test pusa la dispozitie de organizatori si prin care se pot conecta la mai multe banci din Romania, Cehia, Ungaria si Polonia.

Parteneri principali ai acestui eveniment sunt Asseco SEE si Gapminder VC, competitia fiind sustinuta de asemenea si de comunitatile FintechCamp Romania, TechAngels, ANIS, Aries Transilvania, Product Tank Romania si Techcelerator. Parteneri media sunt wall-street.ro si Nocash.ro, iar partener logistic si locatie de inovatie este Mindspace Business District.

Open Banking Hackathon: ce teme isi pot alege echipele

Open Banking Hackathon
Sursa foto: Pablo Wilson / Shutterstock.com

Cele 3 teme pe care echipele si le pot alege, desi destul de largi ca intindere, sunt suficient de specifice pentru a inspira solutii inovative:

  • Open Banking for Individuals (Personal finance management applications; Robo-Advisory for increasing financial health; Increase financial inclusiveness; Next level payment solutions);
  • Open Banking for IoT (Using Wearables to manage financial life; Mobility and vehicle applications; Analysing financial data & process automation);
  • Open Banking for Businesses (Optimising Treasury Management for Corporates; Smart Financial management for SMEs; Cross border FX Hedging for corporates).

Echipele participante vor avea ocazia sa beneficieze de mentoring si suport tehnic oferit de founderi de fintech startups mature si experti de dezvoltare de solutii tehnologice, scopul fiind crearea unui MVP functional.

In ultima zi, duminica 15 Septembrie, incepand cu ora 17:00, echipele vor avea ocazia sa prezinte si sa isi valideze solutia intr-un Demo event in fata publicului si a unui juriu format din investitori si manageri de digital din banci importante romanesti.

Open Banking Hackathon: Premii in valoare de 7.000 de euro

In urma jurizarii, echipa castigatoare care va pleca acasa cu Open Banking Hackathon Award in valoare de 7.000 de euro, din care 2000 de euro cash si un Google Cloud grant de 5.000 de euro.

Partenerii Open Banking Hackathon promit de altfel sa sustina echipele si solutiile castigatoare si pe viitor pentru a le duce catre comercializare. Primele 3 echipe vor fi de asemenea beneficiare a unui proces rapid de selectie (fast-track) pentru a intra in urmatoarea cohorta a acceleratorului Techcelerator.

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi AICI.

Care sunt conditiile de inscriere

Sunt binevenite sa se inscrie in egala masura echipe ad-hoc sau echipe deja create, inclusiv reprezentand o companie IT. Singurele conditii sunt prezenta a minim 2 membri in cadrul echipei: a unui programator care sa codeze folosind API-ul de date bancare pus la dispozitie si a unui expert in business care sa configureze propunerea comerciala a solutiei. Echipele pot fi extinse pana la 4 membri.

Echipele care doresc sa se inscrie trebuie sa aplice, pana la 1 septembrie, la acest link. Echipele selectate vor fi anuntate pe 4 septembrie.

De asemenea, pentru cei care doresc sa sa participe la Demo Event-ul din 15 septembrie in care echipele isi vor prezenta solutiile, inscrierile se fac aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri