Conducerea Libra Bank poate mari capitalul social la 125 milioane lei fara acordul AGA

Actionarii Libra Bank au hotarat, joi, sa dea dreptul consiliului de administratie al bancii sa poata majora capitalul social pana la maxim 125 milioane lei, fara a mai fi nevoie de aprobarea adunarii generale a actionarilor (AGA), a declarat pentru NewsIn, un oficial al bancii.

"Consiliul de administratie al Libra Bank este autorizat sa majoreze capitalul social al bancii pana la un nivel total de 125 milioane lei, prin emiterea de noi actiuni in schimbul aporturilor in numerar", se spune in hotararera AGA. Deciziile privind majorarea capitalului social pana la nivelul maxim de 125 milioane lei pot fi luate ori de cate ori este necesar, pana la data de 31 decembrie 2011.

"Decizia vine ca urmare a modificarii legii 31/1990, care permite acum majorarea capitalului social.prin decizie a consiliului de administratie, si nu neaparat a AGA, ca pana acum. Nu inseamna insa ca majorarea se va realiza efectiv, insa, cand se va face, se va putea decide de catre consiliul de administratie", a spus oficialul mentionat.

In sedinta AGA de joi s-a aprobat si majorarea capitalului bancii cu 7 milioane lei (2,06 milioane euro) pana la 91,5 milioane lei (27 milioane euro) prin emiterea unui numar de 70 de milioane de actiuni noi cu valoarea nominla de 10 bani.

Ultima majorare de capital s-a realizat in luna octombrie, cand actionarii bancii au decis sa majoreze capitalul social cu 10,5 milioane lei (3 milioane euro), pana la 84,5 milioane lei, prin emisiunea suplimentara a 105 milioane de noi actiuni cu valoare nominala de 10 bani.

Libra Bank este controlata de fondul american de investitii New Century Holdings (NCH) Broadhurst, cei mai importanti actionari fiind companii detinute de fond. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului, active de 408,2 milioane lei (115,5 milioane euro), si o cota de piata de 0,27%, fiind a 28-a banca din Romania dupa active, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri