OTP Bank Romania a semnat recent un contract cu Cocor Bucuresti, compania care opereaza magazinul situat in centrul vechi al Bucurestiului. Contractul prevede un imprumut care va permite Cocor sa refinanteze un credit de 6,7 milioane de euro care a fost contractat anterior. Conform tranzactiei, suma va fi rambursata in 10 ani, implicand transe lunare egale si pastrarea garantiilor aprobate de consiliu.

Reprezentantii centrului comercial precizeaza ca imprumutul oferit de catre OTP Bank va fi folosit pentru dezvoltarea activitatii de retail, respectiv cresterea numarului de clienti. Magazinul Cocor, aflat in Centrul Vechi al Bucurestiului, cu o suprafata inchiriabila de 10.000 mp gazduieste cea mai mare platforma multimedia din Europa Continentala, totalizand 565 mp de ecrane led, branduri internationale, dar si creatii ale celor mai cunoscuti designeri romani, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

„Este o placere pentru noi sa contribuim la finantarea centrului comercial situat in centrul vechi al Capitalei, primul care a promovat creatorii de moda romani si i-a sprijinit pentru a persevera. Oferind acest imprumut magazinului Cocor, sprijinim de asemenea designerii micro antreprenori, lucru care se aliniaza strategiei noastre de afaceri”, a declarat Dragos Mirica, Director general adjunct, Divizia Corporatii si Membru al Directoratului in cadrul OTP Bank Romania.

OTP Group a inregistrat in prima jumatate a anului 2019 un profit consolidat ajustat dupa impozitare de 53,6 milioane lei, cu 164% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 17% de la an la an, sustinut de o crestere robusta a creditelor de tip imobiliar, din partea IMM-urilor si a unei dinamici pozitive a segmentului corporate. Segmentul corporativ a fost principalul motor al cresterii, cu un avans de 14% fata de 2018. Segmentul retail a contribuit la crestere cu un plus de 16% fata de anul precedent.

La nivelul grupului, OTP are aproximativ 36.000 de angajati ce deservesc zilnic peste 18,5 milioane de clienti din 9 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri