Libra Internet Bank realizeaza, in primul semestru din 2019, un profit net de 51,02 milioane de lei, dublu fata de rezultatul inregistrat la finalul primului trimestru al acestui an (25,04 milioane de lei) si in crestere cu 10%, comparativ cu rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut (46,39 milioane de lei).

Reprezentantii bancii precizeaza ca rezultatul a fost obtinut ca urmare a extinderii portofoliului de credite, pe de o parte, in conditiile unei rate de neperformanta aflate in continuare sub media sistemului bancar, precum si prin optimizarea cheltuielilor operationale, pe de alta parte.

„Motorul cresterii indicatorilor de performanta ai Libra Internet Bank ramane abordarea de nisa, cu specializare pe segmentele profesii liberale, agricultura si real estate. In ceea ce priveste profitabilitatea, obiectivul nostru in 2019 ramane acela de a atinge cel putin nivelul profitului de anul trecut, de cca. 95 de milioane de lei. La jumatatea anului 2019, pot confirma ca suntem in grafic”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

La 30 iunie 2019, activele nete ale Libra Internet Bank au fost de 5,57 miliarde de lei, in crestere cu 2% fata de inceputul anului si cu cca. 12% mai mult decat valoarea inregistrata la jumatatea anului trecut: 4,96 miliarde de lei. Totodata, soldul creditelor a ajuns la 3,74 miliarde de lei, cu 15% mai mult decat la inceputul anului si in crestere cu cca. 22% fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut: 3,06 miliarde de lei. Cat despre rata de neperformanta a bancii, aceasta a fost de 1.89%.

Libra Internet Bank , membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), are o retea de 53 de sucursale deschise in toata tara si 3 Centre IT deschise in Bucuresti, Craiova si Cluj-Napoca. Banca abordeaza mai multe linii de business, precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul si segmentul IMM-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri