ASIROM, parte din Vienna Insurance Group, lider pe piata de asigurari din Europa Centrala si de Est, anunta o premiera absoluta pe piata locala: lansarea asistentului virtual Clara, primul chatbot inteligent care emite polite de asigurare de calatorie. Clara a fost dezvoltata in colaborare cu Druid si a fost lansata in productie in doar o luna de zile.

Parteneriatul cu Druid a venit pe fondul dorintei ASIROM de a oferi clientilor o alternativa 100% digitala de a emite polite de asigurare de calatorie in maximum 10 minute, de pe orice dispozitiv conectat la Internet. Clara a luat nastere in incubatorul Druid, companie specializata in proiectarea, educarea si echiparea asistentilor virtuali inteligenti cu cele mai noi tehnologii. Astfel, Clara integreaza tehnologie OCR prin care scanarea, trimiterea si verificarea datelor din buletin se realizeaza in cateva secunde, este integrata cu ING pentru procesarea rapida a platilor si comunica in permanenta prin servicii web cu sistemul intern utilizat de ASIROM. Prelucrarea datelor este aprobata de utilizator, acesta primind automat pe email acordul de procesare a datelor conform reglementarilor GDPR, confirmarea de plata si polita de asigurare, in mai putin de 10 minute de la initierea procesului.

“Clara este un prim pas pe care ASIROM il face in dezvoltarea de noi canale de emitere a politelor de asigurare, intr-o experienta 100% digitala, mobila si moderna. Demaram cu politele de calatorie, insa nu excludem in viitor emiterea asistata de chatboti a asigurarilor de sanatate sau a asigurarilor CASCO” declara Cristian Ionescu, Presedinte Directorat, ASIROM.

“Clara are un bagaj de cunostinte impresionant. In doar cateva saptamani a invatat toate cazurile de asigurari de calatorie, indiferent ca vorbim de deplasari in scop de munca, turistic, afaceri, sport sau soferi profesionisti. Ea ofera alternative si recomandari, cunoaste preturile in functie de zonele de calatorie, stie tipurile de despagubiri pentru cheltuieli medicale, spitalizari, decese, pierderi de bagaje. Clara este un asistent literat care sta la dispozitia clientilor 24 de ore in fiecare zi” a completat Liviu Dragan, CEO Druid.

Druid este singura companie din Romania specializata in proiectarea si dezvoltarea de asistenti virtuali inteligenti dedicati proceselor complexe tip Enterprise, si unul dintre putinii furnizori la nivel global care acopera toate tipurile de implementari – cloud, hybrid sau on-premise. Sutele de sabloane conversationale preconfigurate pe roluri, procese si industrii asigura lansarea in productie in doar cateva saptamani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri