Omniasig, companie de asigurari controlata de catre austriecii de la Vienna Insurance Group, a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de peste 630 milioane lei, in primele sase luni ale anului, in crestere cu 14% comparativ cu perioada similara din 2018. De asemenea, profitul brut, conform standardelor de raportare IFRS in scop de consolidare, a fost de peste 21 milioane lei, iar volumul total de despagubiri platite de catre Omniasig a fost de peste 410 milioane lei.

Valoarea primelor brute subscrise pe linia CASCO a crescut cu 15 % fata de acelasi interval din anul anterior, iar linia asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), a inregistrat, de asemenea, crestere, potrivit Omniasig. Cumulat, pe cele doua linii, compania de asigurari a inregistrat prime brute subscrise de peste 440 milioane lei.

In ceea ce priveste asigurarile de sanatate, valoarea primelor brute subscrise pe aceasta linie a inregistrat o crestere de 51% fata de acelasi interval din 2018. Si volumul asigurarilor de calatorie (asistenta turistica) s-a majorat in aceasta perioada cu peste 30%.

Asigurarile de tip Property (linia Asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) au inregistrat o crestere fata de primul semestru din 2018, volumul primelor brute subscrise fiind de peste 110 milioane lei.

Numarul de reclamatii inregistrate unic per petent si per caz de catre Omniasig in primul semestru al anului 2019 a fost in cuantum de 303, in timp ce numarul reclamatiilor solutionate favorabil a fost de 58, restul fiind neintemeiate. Raportat la numarul politelor de asigurare emise de companie in primul semestru al anului curent si care nu au fost anulate, numarul de petitii inregistrate unic per petent si per caz reprezinta doar 0,043% din acestea.

Totodata, raportat la numarul de dosare de dauna avizate in primul semestru al anului 2019, numarul de reclamatii inregistrate unic per petent si per caz reprezinta mai putin de 0,35% dintre acestea.

Omniasig Vienna Insurance Group este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri