Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a oferit anul trecut prin intermediul institutilor financiare partenere imprumuturi in valoare totala de 867 milioane de euro, institutii financiare partenere printre care se numara si Alpha Bank Romania sau BT Leasing Romania.

Prin finantarile acordate prin intermediul bancilor si IFN-urilor locale, in principal pe segmentul companiilor mici si micro, EFSE vrea sa sustina dezvoltarea economica in tarile din regiune: Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Ucraina si Turcia.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est este partenerul conferintei Future Banking FinTech Edition, ce va avea loc pe 1 octombrie. Te poti inscrie gratuit AICI.

Conform raportului anual publicat recent, din totalul de 968 de milioane de dolari, bani pe care i-a avut la indemana de la investitori in anul 2018, 16,6% (160,6 mil. euro) au mers catre Romania, al doilea cel mai mare procent din randul tarilor care au primit finantari de la EFSE, dupa Turcia, unde fondul a angajat 16,7% din fonduri.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est ofera prin intermediul institutilor financiare bancare si nebancare din tarile in care este prezent imprumuturi accesibile IMM-urilor si gospodariilor private. Doua dintre institutiile partenere ale EFSE in 2018 din Romania au fost BT Leasing Transilvania, care a obtinut un imprumut de 20 de milioane de euro, si Alpha Bank Romania, care a primit pe finalul anului un imprumut de 30 de milioane de euro.

De asemenea, conform raportului emis de catre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, printre partenerii din Romania se mai afla Agricover Credit IFN, Motoroactive IFN si Patria Credit IFN.

In toate tarile in care este prezent, Fondul European pentru Europa de Sud-Est a oferit prin intermediul partenerilor imprumuturi in valoare de 867 de milioane de euro in 2018 catre 133,319 beneficiari.

Creat de Banca de Dezvoltare KfW (KfW) pe data de 15 decembrie 2005 prin intermediul a patru programe multi-donatie coordonate de catre aceasta, EFSE reprezinta primul parteneriat public-privat de acest gen si totodata primul fond de dezvoltare financiara manageriat in regim privat, pentru a ridica finantarea privata pentru IMM-uri in regiunile tinta.

Capitalul este oferit de catre agentii donatoare, institutii financiare internationale si investitori institutionali privati, inclusiv Ministerul pentru Cooperare Economica si Dezvoltare din Germania (BMZ), Comisia Europeana (EC), Guvernul Albaniei, Institutia de Sustinere a Business-urilor Mici si Medii CJSC (SMBCS), o subsidiara a Bancii Centrale a Armeniei, Banca Austriei pentru Dezvoltare (Oesterreichische Entwicklungsbank, OeEB), Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC), Agentia pentru Dezvoltare Internationala Daneza (Danida), KfW ca si principal investitor, Corporatia Internationala de Finantare (IFC), Compania de Finantare a Olandei (FMO), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana de Investitii (BEI), precum si Deutsche Bank.

Sursa foto: Romolo Tavani / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri