30 Septembrie 2019

Revolut vrea sa angajeze 3.500 de persoane pana vara viitoare



FinTech-ul britanic Revolut se pregateste sa angajeze in jur de 3.500 de persoane ca urmare a extinderii pe 24 de piete noi, in urma unui parteneriat global incheiat cu Visa.

FinTech-ul Revolut, prezent si in tara noastra unde precizeaza ca are peste 500.000 de utilizatori, si-a reinnoit parteneriatul cu Visa, lucru care ii va permite sa se extinda pe alte piete pe care nu este prezent in acest moment, ajungand in tari precum Japonia si Statele Unite ale Americii pana la finalul acestui an, confor businessinsider.com.

"Sunt in jur de 1.500 de persoane angajate in acest moment la Revolut, iar pana vara viitoare planuim sa ajungem la 5.000", a declarat Nikolay Storonsky, CEO Revolut.

Conform unui comunicat de presa emis de catre Revolut Romania dupa publicarea acestei stiri, tarile in care ar urma sa se extinda sunt: Australia, Canada, Japonia, Noua Zeelanda, Singapore si Statele Unite ale Americii, urmand ca listei sa se adauge si Argentina, Chile, Columbia, Hong Kong, India, Coreea, Malaezia, Mexic, Filipine, Arabia Saudita, Africa de Sud, Taiwan, Thailanda, Ucraina si Vietnam.

Inscrie-te gratuit la evenimentul Future Banking FinTech Edition AICI pentru a afla ultimele trenduri din industria FinTech.

Extinderea pe noile piete va fi realizata de Revolut doar dupa ce isi obtine aprobarile necesare din partea autoritatilor de reglementare. Noul parteneriat dintre Visa si Revolut nu ii ofera schemei de plati exclusivitate privind portofoliul de carduri, ci o cota de 75%, mentioneaza publicatia citata.

Procesul intens de recrutare nu ar trebui considerat unul iesit din comun, tinand cont de numarul de utilizatori la care startup-ul FinTech a ajuns, respectiv 6 milioane, si planurile ambitioase de extindere. Insa, startup-ul se confrunta si cu o serie de plangeri inregistrate la adresa sa in prima jumatate a acestui an atat din partea clientilor, angajatilor sau organelor de reglementare.

Conform businessinsider.com, in luna mai a acestui an, o autoritate care mediaza disputele dintre consumatori si furnizorii de servicii financiare din Regatul Unit al Marii Britanii a inregistrat 171 de plangeri la adresa Revolut de la inceputul lui 2015 pana la finalul anului 2018, in timp ce rivalul Monzo a avut 81. De asemenea, tot in aceeasi luna, Revolut a fost acuzat ca nu a reusit blocheze potentiale tranzactii suspecte, mai adauga publicatia straina.



Citeste si