Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a trimis un comunicat de presa prin care atentioneaza contribuabilii cu privire la e-mailuri false transmise in numele Cabinetului presedintelul ANAF.

Din informatiile oferite de catre Agentina Nationala de Administrare Fiscala, se pare ca mai multi contribuabili au primit e-mail-uri de la o persoana care se intituleaza Maria Voicu si a carei adresa de e-mail este cabinet.presedinte@anaf.ro. Subiectul e-mailului este "In atentia domnului Presedinte" si contine un mesaj prin care ii indeamna pe cei care l-au primit sa sune la un numar de telefon.

"Precizam ca, nu exista vreo persoana cu numele Maria Voicu care sa isi desfasoare activitatea la Cabinetul Presedintelui. Pentru siguranta dumneavoastra, va sfatuit sa nu deschideti aceste emailuri, iar daca au fost deschise, sa nu urmati pasii descrisi in acestea: sa nu apelati numarul de telefon afisat/recomandat sau sa dati Reply la email", se arata in comunicatul emis de catre ANAF.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala anunta ca a sesizat organele abilitate cu privire la aceasta situatie, pentru continuarea cercetarilor si prevenirea unor potentiale fraude. Noi am decis sa apelam numarul respectiv de telefon, aflat in reteaua unui operator telecom din Romania, pentru a afla motivul pentru care a fost transmis acel e-mail.

Ne-am recomandat ca fiind proprietarii unei firme care au primit e-mailul respectiv. Numarul pare a fi al unei doamne pe numele Maria Voicu, care ne-a precizat ca "trebuie sa stam linistiti, nu avem nicio problema cu firma, iar e-mailurile au fost emise din greseala".

Citeste si:
Modificari Fiscale 2020: ce schimbari trebuie sa stii
Modificari Fiscale 2020: care...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Citu: Informatizam ANAF pana la jumatatea anului