Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat pentru trei zile, incepand de marti, tranzactiile cu titlurile companiei Faur pentru a se opera majorarea capitalului companiei, a informat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Consiliul de Adminsitratie al companiei Faur din Bucuresti a decis in luna august majorarea capitalului social cu 10,269 milioane lei (2,19 milioane lei), de la 27,377 milioane lei la 37,646 milioane lei.

Actionarul majoritar, compania Bega Com, a subscris actiunile care acopera integral majorarea de capital, prin exercitarea dreptului de preferinta. in urma operatiunii, Bega Com dcontroleaza 85,9% din capitalul social al societatii Faur. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statelor detine 12,95%, iar restul apartine actionarilor persoane fizice si juridice.

Totodata, la 5 februarie, actionarii Faur SA vor analiza propunerea de majorare a capitalului social cu 4,07 milioane lei (1,20 milioane euro), de la 37,646 milioane lei, pana la 41,71 milioane lei

Actiunile companiei Faur se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria companiilor necotate. Societatea are un capital social de 27,37 milioane lei si o capitalizare de 8,76 milioane lei. Societatea Faur activeaza in domeniul masinilor unelte.