Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF) a intrat in structura actionariatului al casei de brokeraj Intercapital Invest cu o detinere de 56,39% din capital, obtinuta in urma unor tranzactii incheiate in luna ianuarie, a comunicat Intercapital.
Anterior acestor tranzactii, actionarul majoritar la Intercapital Invest era Certinvest SA, companie detinuta la randul sau de Fondul Romano-American pentru Investitii. in prezent, Eugen Voicu detine 30,8% din capitalul casei de brokeraj, potrivit structurii actionariatului publicata de Intercapital Invest.

RAEF este o investitie a Congresului Statelor Unite ale Americii in Romania si unul dintre cei mai importanti investitori financiari din Romania.

Actionarii casei de brojeraj, Intercapital Invest, au decis, pe 7 decembrie, majorarea capitalului social al companiei de la 650.000 lei la 2,75 milioane lei pentru finantarea unor noi proiecte de investitii.

Intercapital Invest a inregistrat, in 2006, venituri totale de 4,5 milioane lei, in crestere cu 50% fata de anul precedent,si de peste patru ori mai mari fata de veniturile din 2004. Profitul net (estimativ, neauditat) obtinut la sfarsitul anului erade 0,5 milioane lei, in crestere de aproape patru ori fata de cel obtinut in anul 2005.

In 2006, compania si-a majorat cota de piat in totalul tranzactiilor cu actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti, aceasta atingand 2,21%, fata de 1,59% in anul precedent. in 2006, Intercapital Invest a ocupat locul 15 in topul firmelor care au tranzactionat actiuni listate la bursa de valori, dintr-un total de 73 de intermediari pe piata.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Problema facturilor uriașe pe RCA în service-uri: Ce soluții văd avocații
Setari Cookie-uri