Raiffeisen Bank Romania a lansat a doua editie a programului „SME Raiffeisen School” adresat studentilor, masteranzilor si proaspat absolventilor ai facultatilor de profil economic sau tehnic, interesati de o cariera in domeniul bancar, a anuntat banca intr-un comunicat.

Cei interesati vor avea posibilitatea sa se familiarizeze cu principalele produse si proceduri de finantare a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

„SME Raiffeisen School” se va desfasura in cadrul sucursalelor Raiffeisen Bank din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Timisoara si Tg-Mures. scoala de IMM Raiffeisen dureaza sase luni, iar candidatii selectati vor dobandi statut de „angajat” pe toata perioada derularii programului. Stagiul va cuprinde intalniri cu clientii, analiza de dosare de creditare, implicare in proiectele IMM, traininguri si evaluari periodice. in urma acestor luni de pregatire pentru cunoasterea specificului activitatii IMM si a creditarii acestora, cei mai buni dintre participanti vor putea sa opteze pentru continuarea carierei in Raiffeisen Bank", se arata in comunicatul bancii.

Procesul de recrutare-selectie pentru a doua editie a programului „SME Raiffeisen School” a inceput pe 15 ianuarie. Termenul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 31 ianuarie, iar programul de pregatire propriu-zis va incepe la 1 martie.

"Alaturi de „Bursa Raiffeisen”, „Raiffeisen Trainee” si „Stagii de practica”, „SME Raiffeisen School” se numara printre programele derulate de banca, adresate studentilor/absolventilor cu potential si rezultate academice exceptionale", se mai arata in comunicat.

Raiffeisen Bank ofera o gama completa de servicii si produse pentru populatie, firme mici si mijlocii si companii mari. Banca are peste 2,1 milioane de clienti persoane fizice, 130.000 IMM-uri si peste 5000 clienti corporatii mari si medii. Raiffeisen Bank are o retea de 265 de unitati, 860 bancomate (ATM) si peste 6.700 puncte de vanzare la comercianti (POS).

Raiffeisen Bank Romania ocupa a treia pozitie din clasamentul bancilor din Romania la sfarsitul lunii septembrie, cu active de 12,6 miliarde lei (3,57 miliarde euro) si o cota de piata de 8,31%, dupa cum arata datele bancii centrale.