Clientii ING Bank Romania vor putea sa faca retrageri sau depuneri de la bancomatele bancii fara card. Banca va lansa noul serviciu precum si o noua grila de comisioane la data de 15 decembrie 2019, cea mai importanta modificare fiind eliminarea comisionului la transferurile interbancare in euro pentru clientii care isi inscaseaza salariul la ING si efectueaza cel putin o plata pe luna.

Pana acum, banca comisiona cu 0,15%, dar nu mai putin de 50 de lei, transferurile in euro catre alte banci, indiferent daca clientul incasa salariul in contul ING sau nu.

“In curand vom anunta pe www.ing.ro lansarea unui nou serviciu prin care poti scoate lei de la ATM-urile ING din tara chiar si atunci cand nu ai cardul la tine. Vei face asta cu ajutorul unui cod generat in aplicatia de mobil ING Home'Bank. Pentru un plus de securitate, codul este valabil 15 minute si vei putea sa retragi prin acest serviciu maxim 500 de lei pe zi sau 10.000 de lei pe luna”, se mentioneaza intr-un anunt trimis de clientilor ING.

O depunere de numerar la bancomat, fara card, va fi taxata de banca cu 15 lei – in cazul clientilor cu ING Card Complet si cu 3 lei in cazul clientilor cu care au cont curent in lei cu servicii de baza ING Elementar. Retragerile vor fi comisionate in mod normal cu 5 lei, sau cu 0 lei in cazul clientilor care isi incaseaza salariul intr-un cont ING si realizeaza minim o tranzactie pe luna.

ING a anuntat si o noua grila de comisioane, disponibila la acest link, venita in contextul aplicarii prevederilor Regulamentului 518/2019, care obliga bancile sa aduca nivelul comisioanelor pentru plati si transferuri in euro la nivelul celor aferente pentru operatiunile in moneda nationala.

Cele mai importante schimbari in grila de comisioane ING Bank Romania

  • Comisionul de retragere a numerarului de la bancomatele ING si de la cele ale altor banci ramane 0 pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont ING si creste la 5 lei pentru ceilalti;
  • Se vor egaliza comisioanele pentru plati in euro oriunde in lume cu cele interbancare in lei;
  • Se vor egaliza comisioanele pentru retrageri in valuta oriunde in lume cu cele pentru retragerile in lei de la bancomatele altor banci (n.red. 0 lei pentru clientii care incaseaza salariul pe cardul ING si 5 lei pentru ceilalti clienti).
  • Se va egaliza comisionul de administrare pentru conturi in alte valute cu cel pentru euro;
  • Vor fi introduse noi comisioane pentru serviciile de retrageri si depuneri la ATM-urile ING fara card, retrageri pe care vei putea sa le faci pe baza unui cod generat in ING Home'Bank.

Incepand din noiembrie 2019, ING va pune la dispozitia clientilor documentul „Situatia comisioanelor” prin care acestia sunt anuntati care au fost comisioanele pe care le-au platit pentru conturile de plati in ultimele 12 luni.

Banca mai anunta ca incepand din 15 decembrie 2019 depunerile si respectiv retragerile de numerar pot fi efectuate, fiecare in parte, in limita sumei de 15.000 lei/zi pentru fiecare client, fara a depasi suma de 300.000 lei intr-un an calendaristic pentru fiecare client.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri