Assurances Generales de France (AGF), companie franceza de asigurari membra a grupului Allianz, va activa pe piata romaneasca a asigurarilor, compania notificand, in acest sens, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), potrivit paginii de internet a institutiei.
AGF a notificat, recent, CSA, cu privire la intentia companiei de a desfasura activitate de asigurare in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor. Compania franceza va oferi, in Romania o gama completa de produse si servicii de asigurari generale.

Allianz a anuntat, recent, ca intentioneaza sa lanseze o oferta de preluare a 42,4% din actiunile AGF, grupul german detinand deja aproape 60% din titlurile companiei franceze. Speculatiile privind o eventuala preluare a AGF s-au intensificat dupa ce Allianz a achizitionat participatii minoritare din divizia asiguratorului francez din Italia, grupul de asigurari RAS, intr-o asemenea masura incat actiunile AGF au fost, la sfarsitul anului trecut, unele dintre titlurile cel mai bine tranzactionate pe piata europeana de capital. Potrivit oficialilor Allianz, AGF constituie o componenta majora a operatiunilor Allianz, contribuind cu 16,3% la afacerile globale ale Allianz din asigurari de viata si de sanatate si cu 20,4% la cifra globala de afaceri a Allianz pe segmentul asigurarilor generale.

Dupa primele noua luni ale anului 2006, AGF a inregistrat o cifra de afaceri de 14,1 miliarde euro, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului 2005, potrivit NewsIn. Allianz Versicherungs Aktiengesellschaft, divizia principala de asigurari a grupului Allianz si actionarul majoritar al companiei Allianz Tiriac Asigurari, si-a anuntat, de asemenea, la inceputul acestui an, intentia de a desfasura activitate de asigurare in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, notificand CSA in acest sens.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari, autorizat in oricare din celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE), poate activa in Romania, fie direct, fie prin intermediul unei sucursale, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, precizeaza institutia.

"In vederea informarii publicului si protejarii intereselor asiguratilor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor face cunoscut faptul ca societatile de asigurari autorizate in oricare dintre statele membre SEE si care vor desfasura activitatea si in Romania se supun autoritatii de reglementare care le-a autorizat si nu intra in sfera de supraveghere a CSA. Astfel, desi reclamatiile pot fi depuse si la CSA, aceasta nu are atributia legala de a solutiona reclamatiile facute de asiguratii care au incheiat contracte de asigurare cu societatile mai sus mentionate", avertizeaza institutia.

"In situatia in care o asemenea societate este declarata in stare de insolvabilitate sau de faliment, eventualele creante de asigurare ale cetatenilor romani asupra acesteia intra in schema de garantare a statului care a autorizat societatea, conform legislatiei nationale a acelui stat, si nu sunt acoperite de Fondul de garantare constituit in Romania din contributiile asiguratorilor romani", mai afirma CSA.

Allianz Group a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit operational de 2,66 miliarde euro, in crestere cu 42,7% fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile totale ale Allianz, dupa primele trei trimestre ale anului 2006, au atins valoarea de 22,6 miliarde euro, in scadere cu 5,1% fata de perioada similara a anului 2005. Afacerile de asigurari generale ale grupului Allianz au inregistrat un profit operational de 1,7 miliarde euro dupa primele noua luni din 2006, in crestere cu 74,1% fata de primele noua luni ale anului 2005. Profitul operational inregistrat de Allianz din asigurari de viata si de sanatate a crescut cu 11% fata de primele trei trimestre ale anului trecut, atingand valoarea de 617 milioane euro.

Allianz Tiriac Asigurari estimeaza, pentru anul 2006, un volum total de prime brute subscrise de 300 milioane euro. Dupa primele11 luni ale anului commpania a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de 284 milioane euro din care 264 milioane euro la asigurari generale si 20 milioane euro la asigurarile de viata.

Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime brute subscrise in valoare de 237 milioane euro, cu 42% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, potrivit raportului preliminar al companiei-mama, Allianz Group.

Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un profit operational de 10 milioane euro pe segmentul asigurarilor generale si prime brute subscrise in valoare de 217 milioane euro, releva raportul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri