Idea Bank si eMAG au anuntat in septembrie un proiect pilot prin intermediul caruia magazinele din Marketplace-ul retailer-ului au acces la o linie de finantare cu dobanda zero. Alin Fodoroiu, vicepresedinte executiv Business in cadrul Idea Bank, a vorbit in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking despre primele rezultate inregistrate, dar si despre urmatoarele planuri pe partea de digitalizare a bancii.

Finantarea oferita in urma parteneriatului dintre eMAG si Idea Bank are o dobanda zero pentru magazinele din Marketplace daca acestea indeplinesc 2 aspecte, respectiv intreg rulajul pe care IMM-ul il are cu eMAG sa aiba loc printr-un cont la Idea Bank si atingerea unui target de vanzari impus de eMAG.

In cadrul proiectului pilot, banca a facut un proces de filtrare a magazinelor online bazandu-se pe date din surse publice si s-a adresat companiilor profitabile care au un rulaj existent ce poate acoperi dobanda in cazul in care nu se incadreaza in aspectele mentionate mai sus.

"Am preselectat circa 350 de companii, le-am filtrat cu criteriile noastre si au ramas 135 catre care ne-am indreptat cu solutia noastra. Din acestea, 40 au contractat produsul", a declarat Alin Fodoroiu in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking.

Referitor la aspectele comune ale business-urilor care au primit finantare, reprezentantul Idea Bank precizeaza ca majoritatea aveau un depozit in care isi tineau marfa, existand si afaceri care pe langa depozit aveau si un magazin de desfacere.

"Am finantat de la afaceri care se ocupa cu jucarii si carucioare pana afaceri care vand telefoane mobile, ajungand chiar si in zona de productie, prin finantarea unei fabrici de mobila ce avea circa 40 de angajati. Cifra de afaceri medie a firmelor finantate ajunge la 3 milioane de lei", adauga Fodoroiu.

Urmareste integral emisiunea Profesionistii in Banking pentru a afla mai multe detalii despre planurile de viitor ale Idea Bank si eMAG in legatura cu linia de finantare oferita magazinelor din Marketplace.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri