Banca Comerciala Romana (BCR) a scazut dobanda pentru creditele imobiliare Camin Super BCR si pentru cele ipotecare Rezidential Super BCR in valuta, prin reducerea marjei de produs, si a majorat perioada de acordare de la 25 la 30 de ani.
Costul imprumutului se reduce, astfel, cu pana la 1,2 puncte procentuale, "ceea ce inseamna un efort financiar mai mic pentru clientii nostri", a declarat directorul executiv al directiei credite retail persoane fizice si mici intreprinzatori din cadrul BCR, Dorin Cojocaru.

Dobanzile la creditele in valura sunt variabile si se stabilesc in functie cotatiile EURIBOR la sase luni pentru creditele in euro si LIBOR la sase luni pentru creditele in dolari, la care se adauga o marja fixa. Pentru ianuarie, dobanzile in cazul unui credit pe 30 de ani sunt 8,853% pe an la euro si 9,37% pe an la dolari. Banca ofera posibilitatea stabilirii unei dobanzi anuale fixe pentru un an (6,2% la euro si 7,5% la dolari) sau pentru primii doi ani (7,2% la euro si 8,5% la dolari).

Camin Extra/Super BCR este un credit imobiliar in lei, euro si dolari, destinat cumpararii sau construirii de locuinte si achizitionarii de terenuri aflate in intravilan construibil, scos din circuitul agricol, si pentru rambursarea unui credit pentru investitii imobiliare contactat anterior. Termenul de rambursare este de maxim 30 ani, iar suma maxima acordata de banca reprezinta 75% din valoarea imobilului ce urmeaza a fi cumparat sau din valoarea devizului estimativ al constructiei. Pot beneficia de un astfel de credit persoanele fizice rezidente in Romania, dar si cele nerezidente, care au varsta de cel putin 18 ani, se mentioneaza in comunicat.

Rezidential Extra/Super BCR este un credit ipotecar, in lei, euro si dolari, ce poate fi folosit pentru efectuarea de investitii imobiliare cu destinatie locativa sau cu alta destinatie decat cea locativa si pentru rambursarea unui credit pentru investitii imobiliare contactat anterior. Termenul de rambursare este de maximum 30 ani, iar solicitantul trebuie sa dispuna de un avans de cel putin 25% din valoarea investitiei.

Pentru ambele credite, perioada de gratie este de maxim 12 luni, in cadrul termenului de rambursare. "in perioada de gratie, imprumutatul achita numai comisoanele aferente, cu exceptia comisionului de administrare", se mentioneaza in comunicat.

RBL a relaxat conditiile de acordare a creditelor

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a relaxat conditiile de acordare a creditelor, in sensul ca, la veniturile acceptate, RBL ia in considerare si veniturile realizate in strainatate in proportie de 100%.

In plus, RBL accepta ca venituri, sumele obtinute atat din activitati independente cum ar fii: taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate etc., cat si din chirii, pensii, sau drepturi de proprietate intelectuala.

Banca Transilvania a creat un credit punte

Banca Transilvania a lansat un credit punte destinat persoanelor care au deja un apartament sau o casa si care intentioneaza sa-si vanda proprietatea si sa isi cumpere un nou imobil.

Valoarea maxima a crediului este de 100.000 euro ori echivalentul in dolari sau lei, iar termenul maximum este de un an in cazul achizitionarii unui imobil si de 18 luni pentru construirea unei proprietati imobiliare. "Pentru a se putea obtine un astfel de credit, acesta nu trebuie sa depaseasca 75% din valoarea de evaluare a imobilului care urmeaza sa fie vandut", se spune in comunicat.

Costurile creditului punte cuprind dobanda de 1% pe an, care este fixa si se plateste lunar si un comision de aranjament. Acesta este diferentiat si se plateste la momentul vanzarii proprietatii si rambursarii creditului. Comisionul de aranjament este de "6% - daca acest credit se ramburseaza in primele sase luni, 12% - in cazul in care creditul se ramburseaza intre sase si 12 luni, sau 18% - daca respectivul credit se ramburseaza intre 12 si 18 luni.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri