OTP Bank Romania a anuntat o crestere a profitului ajustat dupa impozitare pentru primele 9 luni din an cu 14%, pana la 79 milioane lei (16,67 mil. euro), in contextul in care activitatea comerciala s-a intensificat in mod semnificativ: creditele ipotecare au crescut cu 68%, iar cele de nevoi personale au crescut cu 25% in trimestrul III.

Totodata, profitul operational al pietei s-a imbunatatit cu 18% de la an la an, sustinut de o crestere de 24% a veniturilor totale si o crestere de 28% a costurilor de exploatare.

Banca a mai precizat ca, la 9 luni, cresterea de 23% a venitului net din dobanzi a fost sustinuta, in mare parte, de dinamica volumelor de credit (stadiul 1 + 2), comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Pe de alta parte, marja neta a dobanzii din primele noua luni a scazut usor, in timp ce activele totale au crescut semnificativ de la un an la altul.

In trimestrul al treilea, operatiunile din Romania au inregistrat un profit de 26 milioane lei (5,5 mil. euro), cu 28% mai putin decat in trimestrul 2, datorita costurilor de risc mai mari, care au crescut din cauza deprecierii recunoscute de OTP Factoring SRL (care este prezentata ca parte din activitatea operationala a OTP Bank Romania) pentru filialele sale ca urmare a capitalului propriu negativ inregistrat de acestea.

In trimestrul al treilea, activitatea comerciala s-a intensificat in mod deosebit datorita cresterii de 68% a creditelor de tip imobiliar si de 25% a creditelor de nevoi personale.

Volumul creditelor performante (stadiul 1 + 2), ajustat la cursul de schimb, a crescut dinamic, cu 7% comparativ cu trimestrul precedent. Aceasta crestere a fost sustinuta atat de segmentul retail (+15%), cat si de cel corporativ (+21%). Volumul creditelor performante (stadiul 1 + 2) a crescut 23% comparativ cu anul precedent.

In trimestrul al treilea, veniturile nete din dobanzi au crescut cu 10% (trimestru la trimestru) si cu 21% (in termeni anuali).

Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 20% comparativ cu aceeasi perioada anului trecut datorita segementelor de retail si corporativ. Indicatorul credite/depozite nete a fost de 132% la sfarsitul celui de-al treilea trimestru (cu un punct procentual mai putin decat in perioada similara din 2018).

In conformitate cu reglementarile locale, activele bancii au atins nivelul de 12,4 miliarde lei, iar profitul dupa impozitare a fost de 60,5 milioane lei (12,77 milioane euro)

Rata de adecvare a capitalului bancii a crescut la 20,5% de la 17,11% in trimestrul anterior, datorita faptului ca OTP Bank Romania a inregistrat o majorare de capital de la OTP Grup de 320 milioane lei (67,5 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri