Plata contactless cu cardul la metrou: Metrorex si BCR inaugureaza maine aceasta optiune

Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment desfasurat la statia de metrou Tineretului (noul acces de pe Bulevardul Dimistrie Cantemir).

La evenimentul de maine in care se va inaugura plata cu cardul contactless vor participa Mariana Miclaus, director general Metrorex, Valentin Mitrasca, director Comercial Metrorex si reprezentantii ai Bancii Comerciale Romane.

Proiectul este de asteptat sa fie implementat pentru mai multe statii in care este deja infrastructura de acceptare, mai exact turnichetii moderni.

Povestea platii cu cardul la metrou

Spre finalul anului 2016 se anunta oficial implementarea unui sistem contactless de plata a calatoriei cu metroul prin instalarea a 165 de echipamente la nivelul turnichetilor Metrorex, in toate statiile.

Mutare facea ca Bucurestiul sa devina a doua capitala europeana, dupa Londra, care introducea un astfel de sistem. Insa, nici nu am apucat sa ne asezam bine pe acest “podium”, pentru ca, ironic, din dorinta de modernizare, sistemul a fost eliminat din majoritatea statiilor.

“In prezent, plata calatoriei se poate realiza prin intermediul cardurilor bancare contactless doar in statiile unde sistemul de taxare nu a fost inca modernizat si anume: Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teclu, Anghel Saligny, Gara de Nord 2, Grivita, 1 Mai, Jiului, Parc Bazilescu. Pentru celelalte statii de metrou existente, acolo unde sistemul de taxare a fost modernizat, aceasta metoda de plata este intr-o faza de teste functionale, fiind necesara implementarea variantei modernizate a acestei solutii de plata. In momentul in care testele vor fi finalizate se va emite un comunicat de presa si va exista o campanie de informare a calatorilor. De altfel, in anumite statii de metrou aceasta solutie se afla in faza de testare”, preciza Metrorex pentru wall-street.ro la inceputul lunii august a acestui an.

Citeste si:
OTP Bank se alătură cu OTP POSibil băncilor care oferă soluții de...
OTP Bank lansează OTP...

Dupa finalizarea proiectului de modernizare a sistemului de taxare, pe langa plata cu cardul, cetatenii vor avea si carduri contactless, asemanatoare celor de la STB, in locul cartelelor furnizate in momentul de fata. Pentru implementarea acestui sistem, compania de stat lucreaza cu BCR si companiile UTI, Logic IT si Kapsch.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri