Euroins Romania arata ca asteapta "cu interes anuntatele schimbari legislative din domeniul RCA, care vor contribui la starea generala de sanatate a pietei asigurarilor si vor pune capat, in sfarsit, abuzurilor practicate de catre unele ateliere de reparatii si alte entitati".

Veniturile companiei de asigurari Euroins Romania au crescut cu 29%, la 197 milioane de euro, in cel de-al treilea trimestru din acest an, potrivit unui comunicat al asiguratorului. "Euroins Romania a crescut traditional pe segmentul RCA, dar compania a inregistrat o crestere si pe liniile de business Proprietate si Calatorii. Rezultatul tehnic al companiei s-a inrautatit din cauza conditiilor mai dificile de pe piata RCA din Romania, dar cu toate acestea, rezultatul final nu a fost afectat in mod semnificativ", potrivit Euroins.

Si alti jucatori din piata de asigurari RCA au atras atentia autoritatilor cu privire la practicile incorecte existente la nivelul unor categorii de service-uri auto, in ceea ce priveste dreptul soferilor la o masinade schimb, in caz de accident auto. Astfel, unele service-uri auto incearca sa obtina un profit incorect, prin tarife foarte mari si prin introducerea spre decontare a unor facturi nejustificate ca valoare, catre companiile de asigurari, pentru plata masinilor de schimb, in vederea compensarii dreptului de folosinta a autovehiculului avariat.

La nivel de grup, "Euroins si-a mentinut performanta puternica in cel de-al treilea trimestru, inregistrand venituri consolidate, conform IFRS, de peste 315 milioane de euro", mai arata compania. Profitul net consolidat al grupului a fost de aproximativ 6,9 milioane de euro, iar Euroins Bulgaria si Euroins Romania sunt printre cele mai profitabile entitati.

Sursa foto: Standret / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri