Alphabet Inc, firma mama care detine motorul de cautare online Google, va incepe sa ofere utilizatorilor, undeva in cursul anului urmator, posibilitatea deschiderii de conturi curente, devenind un alt gigant din domeniul tehnologiei care decide sa intre pe piata de consumer banking, transmite Reuters.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Google intentioneaza sa ofere conturi curente in parteneriat cu grupul bancar Citigroup Inc si o mica cooperativa de credit de la Universitatea Stanford in cadrul unui nou proiect denumit 'Cache'. Citigroup si o cooperativa de credit vor gestiona conturile curente la care utilizatorii vor avea acces prin intermediul Google Pay, portofelul digital al Google.

"Abordarea noastra va fi acea de a fi parteneri cu bancile si cu sistemul financiar. Poate ca este o cale putin mai lunga dar este una mai sustenabila", a declarat vicepresedintele Google, Caesar Sengupta, intr-un interviu acordat The Wall Street Journal.

Acest proiect al celor de la Google vine dupa ce o serie de alti actori importanti din sectorul tehnologiei, precum Apple Inc si Facebook Inc, si-au anuntat deja in cursul acestui an intrarea pe piata serviciilor financiare. Insa intentia Facebook de a lansa o moneda digitala denumita 'Libra' a fost criticata de organismele de reglementare din intreaga lume, ingrijorate de posibilitatea ca 'Lib sa fie utilizata pentru spalarea banilor precum si cu privire la securitatea datelor utlizatorilor.

La nivel general exista ingrijorari cu privire la posibilitatea ca marile companii din tehnologiei sa isi utilizeze influenta lor uriasa din sectorul digital in alte sectoare de activitate si in alte zone ale infrastructurii economice.

Sursa foto: PK Studio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri