Consiliul de Adminsitratie al casei de brokeraj Broker Cluj a decis inceperea procedurile pentru promovarea companiei la prima categorie a bursei de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat al casei de brokeraj

"Avand in vedere faptul ca indeplinim toate conditiile pentru promovarea la prima categorie a Bursei, atat din punct de vedere al capitalurilor cat si din punct de vedere al lichiditatii, am decis inceperea demersurilor in acest sens", a decalrat Petru Prunea, presedintele Broker Cluj.

"In acest moment societatea indeplineste toate conditiile cerute pentru promovarea la prima categorie a bursei de Valori Bucuresti, dar oricum noi vom avea pe ordinea de zi a adunarii generale de anul viitor propunerea de capitalizare a profitului obtinut in vederea majorarii capitalului actual", a declarat pentru NewsIn, Petru Prunea presedintele casei de brokeraj.

Conditia principala pentru tranzactionare la prima categorie a BVB este o valoare a capitalurilor proprii de peste opt milioane euro. Companiile trebuie sa aiba cel putin cinci tranzactii pe zi si o valoare medie zilnica de cel putin 25.000 lei. In plus, companiile trebuie sa aiba profit in ultimii doi ani.

In plus, conducerea casei de brokeraj doreste transformarea companiei in banca de investitii, iar presedintele Broker Cluj considera ca societatea indeplinste toate conditiile de capital si de structura pentru acest tip de activitate. "In momentul de fata in Romania nu exista o legislatie pentru bancile de investitii, dar intentionam ca la inceputul anului viitor sa incepem demersurile pentru rectificarea acestei probleme", a precizat Prunea.

Casa de grokeraj Boker Cluj a obtinut un profit brut de 17,83 milioane lei (5,03 milioane euro), in primele zece luni ale anului, cu 18,6% mai mare decat profitul estimat pentru sfarsitul anului 2006. La finalul anului trecut, profitul Broker SA a fost de 12,95 milioane de lei noi.

Valoarea activului net al companiei la 31 octombrie a fost de 0,719lei/actiune, iar activul total al casei de brokeraj se ridica la peste 104 milioane lei (29,37 milioane euro), din care activul net este de 78,5 milioane lei.

Casa de brokeraj a estimat un profit brut de 150 milioane lei la sfarsitul anului in curs. Valoarea de piata a pachetului total de actiuni detinut in portofoliu este de aproximativ 66,9 milioane de lei, din care o pondere de 97,74% o detin titlurile societatilor cotate la bursa.

Broker are detineri de pana la 5% la 65 societati, din cele 70 la care are participatii, iar la cinci companii are o participatie intre 5% si 33%. SSIF Broker SA activeaza si pe Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, la sfarsitul lunii octombrie avand deschise un numar de 11733 pozitii.

Broker SA a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994. Capitalul initial al Broker SA a fost de 58.500.000 lei. In urma majorarii, capitalul social este de 54,610 milioane lei divizat in 109,221 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.

Broker este este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, al Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare, actionar la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Casa Romana de Compensare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Chis, schimbat de la conducerea Broker Cluj dupa sase ani