iFactor si o serie de parteneri din banking si tehnologie organizeaza in Bucuresti, pe 14 si 15 decembrie, un hackathon axat pe implementarea algoritmilor de inteligenta artificiala in finante, urmarind astfel conectarea dezvoltatorilor si pasionatilor de AI (artificial intelligence) cu lideri ai industriei financiare si de tehnologie din Romania, precum Banca Transilvania, KPMG, UiPath sau Microsoft.

Persoanele sau echipele interesate se pot inscrie AICI.

„AI este in centrul hype-ului in aceste zile, iar oamenii tind sa foloseasca termenul ca o solutie la orice problema. Compuse din mai multe tehnologii, companiile trebuie sa inteleaga daca este vorba despre invatare profunda, invatare automata, automatizarea proceselor robotice sau procesarea limbajului natural, care le va putea permite dezvoltarea produselor si serviciilor. AI nu mai este o tehnologie, este mai mult decat atat, devenind un lucru cultural, insa va fi inutil daca nu va avea o conducere bazata pe date si luarea deciziilor", spune Cosmin Curticapean, CEO si cofondator al iFactor.

Proiectele in cadrul hackathonului se pot concentra pe:
● Automatizare in conformitate (KYC, AML, raportarea riscurilor), contabilitate (facturari si incasari, creante cont etc.), raportare
● Personalizare (evaluarea riscurilor, gestionarea capitalului, asigurari, servicii pentru clienti)
● Optimizare (servicii clienti, alocare active, alocare capital, potrivirea ofertei conform cererii)
● Detectarea anomaliilor sau a problemelor (evaluarea riscurilor, conformitatea)
● Prognoza (evaluarea riscului, gestionarea capitalului, asigurari)
● Analiza datelor (AI poate aduce sclare si eficienta in diferite sectoare, prin capacitatea de a analiza date nestructurate, prelucrarea de volume mari de informatii si efectuarea sarcinilor pe care oamenii nu le pot face cu usurinta)

Cine poate aplica la hackathon-ul de AI in Finante?

Potrivit organizatorilor, la hackathon se pot inscrie dezvoltatori de software, oameni din domeniul stiintei datelor, dar si oameni de afaceri din toate mediile si nivelurile de abilitati sunt incurajate sa depuna proiecte.

"Recomandat, dar nu obligatoriu, pentru toti membrii echipei, este un nivel general sau profund de cunoastere a sistemelor AI. Ne propunem formarea echipelor din 1-3 dezvoltatori, 1 Data Scientist si cineva cu experienta in afaceri. Va recomandam selectarea unui capitan, pentru o echipa completa de 5 pana la 6 membri, cu un set divers de abilitati. Toti capitanii echipei trebuie sa completeze un formular de cerere, in care sa acopere toate rolurile echipei, motivatia clara si ideile lor. Echipa AI din departamentul de Finante va filtra apoi cererile si va purta o discutie de cunoastere cu capitanii celor mai bune aplicatii. Vom selecta apoi primele 10 echipe, pe baza motivatiei, ambitiei si expertiza acestora", explica organizatorii de la iFactor.

iFactor este o solutie online de tip marketplace care reuneste companii mici si mijlocii interesate sa-si vanda facturile individuale restante, pentru numerar imediat, cu investitorii si bancile care cauta sa-si diversifice portofoliul de active, prin investitiil cu risc scazut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri