Alpha Bank Romania lanseaza impreuna cu Netopia Payments un serviciu de transfer instant de bani si ii ofera IFN-ului Viva Credit posibilitatea de a trimite credite direct pe cardul bancar.

Viva Credit este primul comerciant care utilizeaza aceasta optiune de transfer de la Netopia Payments, pentru a oferi credite instant clientilor sai. Semnarea acordului pentru credit se desfasoara online, prin completarea unui formular de catre client, iar intregul proces de finantare este automatizat, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Serviciul de transfer de bani rapid al unei finantari in cardul indicat de client este dezvoltat de catre Netopia Payments, si implementat in parteneriat cu Alpha Bank Romania, utilizand solutiile Mastercard Send si Visa Direct. Potrivit Netopia, serviciul este functional pentru orice industrie si poate fi folosit inclusiv pentru restituirea automata a contravalorii produselor catre clientii magazinelor online, in cazul retururilor, direct pe cardul salvat in contul inregistrat pe site-ul comerciantului.

„Posibilitatea de a transfera instant fondurile catre beneficiar incepe sa devina o asteptare standard a clientilor din Romania”, a declarat Cristian Dragos, Vice-Presedinte Executiv Retail in cadrul Alpha Bank Romania SA.

„Ne propunem ca aceasta solutie sa fie adoptata de cati mai multi dintre partenerii nostri, prin care vor putea inclusiv sa restituie instant clientilor contravaloarea produselor in cazul retururilor”, declara Antonio Eram, CEO & Founder Netopia Payments.

Un astfel de serviciu de restituire instanta a banilor in cadrul tranzactiilor e-commerce a fost integrat si in cadrul eMAG, conform unui anunt facut la finalul lunii iunie a acestui an. Acesta se numeste Instant Money Back si foloseste tehnologia Moneysend dezvoltata impreuna cu MasterCard pentru a facilita transferul rapid de bani intre cardurile de credit sau debit Mastercard sau Maestro si tehnologia Visa Direct dezvoltata de Visa pentru a permite transferul rapid de bani pe cardurile Visa debit si Visa Electron.

Serviciile sunt furnizate prin intermediul procesatorului de plati online PayU si a bancii certificate pentru acest tip de tranzactii, Alpha Bank Romania.

Sursa foto: Jirapong Manustrong / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri