ING Bank Romania a inregistrat un profit net de 599 de milioane de lei la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2019, cu 70 de milioane de lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile ING Bank Romania au crescut cu 13%, la 1.537 milioane de lei, in primele 9 luni ale acestui an. Costurile operationale au ajuns la 675 milioane lei, in crestere cu 3% fata de septembrie 2018, influentate de cresterea numarului de angajati si a salariilor. Si costurile de risc au crescut la 158 milioane lei, in acelasi ritm cu evolutia creditarii.

Volumul creditarii a crescut la 26,9 miliarde lei, mai mult cu 9% respectiv 2.2 miliarde lei in 12 luni. Portofoliul de credite este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clientilor persoane fizice. Comparativ cu anul trecut, creditarea in segmentul IMM-urilor a crescut cu 8%.

"La o analiza de piata ce vizeaza numai creditele nou contractate de persoane fizice, aproape 1 din 5 credite sunt oferite de ING. Portofoliul continua sa fie unul sanatos, cu o rata a creditelor neperformante de 3,4% din totalul volumelor de credite acordate", se arata in comunicatul de presa.

Volumul depozitelor a ajuns la 34,3 miliarde de lei la finalul celui de-al treilea trimestru, o crestere de 16% respectiv 4,7 miliarde in ultimele 12 luni. Cota de piata ajunge astfel la 9,5%, comparativ cu 9% cat inregistra dupa cele noua luni din 2018, rezultat influentat si de numarul crescut de clienti ce incaseaza venituri recurente in conturile ING.

Baza de clienti a bancii olandeze din devizia de Retail a crescut cu 122.000 in ultimele 12 luni, ajungang la 1,4 milioane, inregistrand astfel o crestere de 10% fata de anul trecut.

"Baza noastra de clienti activi din divizia de Retail a crescut cu 122.000 in ultimele 12 luni, ajungand la 1,4 milioane, ceea ce se traduce printr-o crestere de 10% fata de anul trecut. Clientii care incaseaza venituri recurente in conturile de la ING au crescut cu 15%, la 930.000. Numarul in crestere a clientilor cu venit recurent a influentat si economiile acestora, dovedind un raport direct pozitiv intre contul curent si utilizarea contului de economii usor accesibil. Clientii care incaseaza venituri recurente in conturile de la ING au crescut cu 15%, la 930.000", se arata in comunicatul de presa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri