Asirom Vienna Insurance Group a avut 542 de petitii, in primele 9 luni din 2019, cu 60% mai putin decat in acelasi interval din anul trecut. Insa, aproape trei sferturi din petitii continua sa vina din zona asigurarilor obligatorii RCA, in conditiile in care, pana in septembrie 2019, compania a platit despagubiri in valoare de 270 milioane de lei pentru un numar de peste 31 mii de daune RCA.

Fata de anul trecut, numarul petitiilor intemeiate din totalul de 542 s-a redus la un sfert: 119 in ianuarie - septembrie 2019, comparativ cu 463 in aceeasi perioada din 2018. Astfel, in intervalul amintit, au fost inregistrate 394 petitii cu privire la politele RCA emise de Asirom, cu 67% mai putin decat in aceeasi perioada a anului anterior. Similar, numarul petitiilor imtemeiate aferente clasei RCA s-a redus in primele 9 luni din 2019 de la 420 la 108, inregistrand o scadere de peste 70% fata de 2018.

Pentru asigurarile facultative, Asirom VIG a avut doar 11 petitii intemeiate, dintr-un total de 147 petitii primite in primele 3 trimestre din 2019. Pe Casco - clasa de asigurari care a ajuns sa detina cea mai mare pondere a subscrierilor in portofoliul total Asirom, circa 33%, au fost inregistrate 71 de petitii, dintre care doar 3 au primit solutii favorabile petentilor.

De asemenea, pentru daunele CASCO, Asirom a platit, in primele 9 luni din 2019, despagubiri de aproape 100 milioane de lei.

Urmare a analizelor cu privire la spetele reclamate, Asirom spune ca a constatat ca un numar important de petitii receptionate tineau, in subsidiar, de lipsa de informatii privind situatia la zi a dosarelor de daune auto.

Asirom VIG, companie de asigurari cu o existenta de peste 28 de ani in Romania, dispune de o retea nationala de 140 de agentii si 1.900 de agenti. Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), care controleaza in Romania si companiile Omniasig si BCR Asigurari de Viata.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri