Ministerul Economiei si Comertului (MEC) vrea sa listeze pe bursa, in 2007, Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz, potrivit ministrului economiei, Varujan Vosganian. "Am dat in studiu ca Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz sa fie listate. Transgaz urmeaza sa fie listata si ea", a spus ministrul, citata de NewsIn. Potrivit alui aproximativ 10-15% din actiunile fiecarei companii ar urma sa fie vandute prin bursa.

Vosganian a mai aratat ca sectorul energetic are nevoie de investitii de circa cinci miliarde e euro, iar o parte din acesti bani se pot obtine din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni, pe piata de capital.

MEC a listat in august anul trecut transportatorul de energie electrica, Transelectrica. Compania a vandut, prin oferta publica initiala, 10% din actiunile sale si a obtinut 123,14 milioane de lei (34,88 milioane de euro).Costurile listarii companiei Transelectrica la Bursa de Valori Bucuresti s-au cifrat la trei milioane euro (10,59 milioane lei), potrivit lui Razvan Purdila, care este directorul pentru cooperare internationala si piata de capital al companiei Transelectrica.

Listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti a fost intermediata un consortiu format din Raiffeisen Capital and Investment, Alfa Bank si BRD Securities. In costurile totale ale listarii, de trei milioane euro (10,59 milioane lei), sunt incluse atat comisionale consortiului care a intermediat listarea cat si comisioanele care trebuie platite catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Transelectrica debuteaza la BVB, urmeaza Transgaz, Distrigaz si Nuclearelectrica


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Lider ALDE, despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis
Setari Cookie-uri