Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) a trimis un comunicat prin care face o serie de precizari referitoare la articolele aparute in spatiul public, cu privire la posibilele actiuni de control demarate in perioada urmatoare.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu are in prezent in derulare astfel de actiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gama larga de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedura fiscala. Precizam ca toate verificarile ANAF se realizeaza in baza analizelor de risc, care pun in evidenta riscurile de neconformare la declarare si plata", se arata in comunicatul transmis de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Veniturile bugetare colectate de ANAF prezinta o nerealizare de 8,3 miliarde de lei fata de program

Veniturile bugetului general consolidat se diminueaza, pe sold, cu aproape 18,36 miliarde de lei, in urma celei de-a doua rectificari bugetare pentru 2019, in timp ce cheltuielile scad cu circa 2,09 miliarde de lei, deficitul estimat reprezentand 4,3% din Produsul Intern Brut.

Potrivit proiectului de Ordonanta privind rectificarea bugetului pe anul 2019, publicat de Ministerul Finantelor Publice, reducerea veniturilor este determinata de economia interna (10,49 miliarde de lei din cele 18,36 miliarde de lei) si de influente din venituri din fonduri externe nerambursabile (7,87 miliarde de lei).

"Potrivit datelor operative inregistrate in primele 10 luni, veniturile bugetare colectate de ANAF prezinta o nerealizare de 8,3 miliarde lei fata de program (grad de realizare de 96,5%). Acest rezultat este determinat in principal de urmatoarele nerealizari fata de programul aprobat: 2,1 miliarde lei la TVA, 0,3 miliarde lei la impozitul pe profit, 0,3 miliarde lei la impozitul pe venitul microintreprinderilor, 0,2 miliarde lei la impozitul pe venit, 0,4 miliarde lei la accize, 2,8 miliarde lei la veniturile nefiscale si 2 miliarde lei la contributiile sociale", Potrivit proiectului de publicat marti de Ministerul Finantelor Publice

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri