Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), filiala a grupului german HVB, vizeaza participarea la privatizarea CEC si BCR, infiintarea unei societati de leasing in Romania, precum si implicarea in administrarea de fonduri private de pensii, a declarat, miercuri, Erich Hampel, directorul general al bancii.

"Consideram Romania o piata extrem de importanta, suntem multumiti de stadiul in care am ajuns in acest moment, dar mai avem multe de facut pentru a ne atinge tintele", a precizat Hampel.

Acesta a adaugat ca nivelul de dezvoltare atins in Romania este insuficient.

"Suntem interesati de piata fondurilor private de sanatate, care este o piata importanta, neexploatata inca. De asemenea, suntem interesati de administrarea de fonduri de investitii. In acest sens, am infiintat o societate de administrare a fondurilor si am obtinut acordul Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare (CNVM) sa lansam trei fonduri", a mentionat presedintele HVB Bank, Dan Pascariu.

Directorul general al BA-CA a mai precizat ca dezvoltarea activitatii bancii in Romania se va face fie prin achizitii, fie printr-un program de crestere organica.

"In Romania mai sunt privatizari pe lista, pe care le vom analiza foarte atent. Strategia noastra clara in Romania este dezvoltarea prin obtinerea unei majoritati intr-o organizatie bancara. Ne asteptam sa fie o concurenta acerba pe piata pentru privatizarea CEC si BCR, dar aceasta este prioritatea noastra in acest moment", a mai spus Hampel.

El a adaugat ca in cazul in care banca nu va reusi sa se implice intr-una dintre privatizari, BA-CA are in vedere dezvoltarea retelei de sucursale pe piata romaneasca.

Hampel a aratat ca banca vizeaza majorarea cotei de piata, situata in prezent la 5%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cel mai mare administrator de fonduri din Romania are un nou sef