Compania Romstal Leasing a finantat in 2006, 4.650 de contracte de leasing in valoare de 139,2 milioane de euro, in crestere cu 93% fata de anul 2005. Valoarea bunurilor finantate in 2006 a ajuns la 116,8 milioane de euro, fiind in crestere tot cu 93% fata de anul trecut.
Romstal Leasing a finalizat anul 2006 intr-un ritm crescator, sustinut de ofertele avantajoase din punct de vedere al costurilor si conditiilor de finantare oferite in mod constant pe parcursul anului. Deschiderea noastra pentru a finanta o gama larga de bunuri, inclusiv terenuri, imobile cu destinatie comerciala sau rezidentiala si acoperirea la nivel national, ne-a adus avantaje importante in 2006, a declarat Ionut Chirila, director de marketing al Romstal Leasing.

Lansat in luna martie a anului 2006, leasingul imobiliar a reprezentat 6% din totalul finantarilor, fiind incheiate 48 de contracte in valoare totala de 9,5 milioane de euro. La finalul anului 2006, in portofoliul companiei autoturismele reprezentau 43%, vehiculele comercialele 42%, motocicletele 2,5%, echipamentele 6,5%, iar leasingul imobiliar 6%, informeaza un comunicat al companiei.

Leasingul instant este singurul produs financiar din Romania care ofera raspunsul la o cerere de finantare pe loc, on-line, pe baza Codului Unic de inregistrare (CUI) al companiei care aplica. Din februarie 2007, vom extinde acest produs pentru persoanele juridice, astfel incat clientul va putea trimite CUI-ul de pe mobil, la numarul 1401 si va primi instant, prin SMS, raspunsul la cererea sa de finantare, a mentionat Ionut Chirila. In 2006, leasingul instant a reprezentat 9,5 milioane de euro, adica 8%, din totalul finantarilor Romstal Leasing si a fost disponibil doar prin internet.

Pentru 2007 Romstal Leasing intentioneaza sa obtina o cota de piata de 4,6% si o crestere a numarului de contracte mai mare decat ritmul prognozat pentru piata de leasing, care se situeaza la 15-20%. in ceea ce priveste piata, compania se asteapta la o incetinire a cresterii pe segmentul auto, in schimb mizeaza pe potentialului leasingului imobiliar, care ar putea atinge in 2007 o cota de circa 7-8% din totalul pietei din Romania.

Romstal Leasing are o retea de 20 birouri teritoriale iar pana la finalul anului 2007, Romstal Leasing intentioneaza sa isi extinda reteaua teritoriala cu inca 12 birouri locale.

La finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de de Est a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de Euro. Tranzactia urmeaza a fi finalizata in luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN S.A. are o experienta de peste 8 ani pe piata romaneasca, detine o cota de piata de 4,2%, 20 birouri de reprezentanta in tara si ocupa locul 5 in topul societatilor de leasing din Romania intocmit de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri