Visa anunta ca TransferWise, unul dintre cele mai importante FinTech-uri din zona tranferurilor de bani si a platilor internationale, va oferi clientilor sai posibilitatea de a transfera bani in timp real pe cardurile de debit, folosindu-se de tehnologia Visa Direct. Serviciul disponibil initial in Spania urmeaza sa fie lansat in Romania, Ungaria, Republica Ceha si Bulgaria.



"In lumea conectata de astazi, transferul banilor ar trebui sa fie la fel de simplu de realizat de catre consumatori si firme ca trimiterea unui mesaj text. Cu toate acestea, in multe cazuri, consumatorii si firmele inca se bazeaza pe procese invechite, pe suport de hartie, care implica taxe mari si folosirea numerarului, pentru a trimite bani prietenilor, familiilor si partenerilor de afaceri", se arata in comunicatul Visa.

TransferWise ofera clientilor structura clara a comisioanelor in avans asociate cu trimiterea si primirea de bani in si din strainatate.

Tehnologia ne aduce mai aproape, dar exista inca provocari pe care nu le-a rezolvat atunci cand vorbim de persoane fizice si firme mici care transfera bani in intreaga lume - Bill Sheley, SVP si director global Visa Direct

Visa colaboreaza cu institutii financiare, parteneri in domeniul tehnologiei si lideri pe zona transferurilor de bani, printre care EMQ, MoneyGram si Remitly, pentru a face disponibil in intreaga lume serviciul Visa Direct - care permite transferul de bani direct in contul bancar al beneficiarului asociat la cardul de debit, in peste 200 de tari - printr-un singur punct de conectare.

In ceea ce priveste TransferWise, compania intentioneaza sa continue colaborarea cu Visa si sa-si extinda oferta, folosind Visa Direct, in toata Europa si la nivel global in 2020.

Visa a achizitionat recent Earthport, una dintre cele mai mari retele independente ACH din lume. Oferta cumulata, care va reuni capacitatile existente ale Visa si ale retelei Earthport, va oferi clientilor Visa Direct posibilitatea de a trimite bani aproape oriunde in lume - printr-o singura conexiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri