ING Bank Romania a lansat ING Ipotecar 7Fix, un credit cu ipoteca si dobanda fixa in primii sapte ani, ulterior acestei perioade, dobanda este variabila, formata din indicele de referinta IRCC si o marja fixa.

Reprezentantii bancii precizeaza ca aprobarea financiara a produsului se obtine pe loc, cursul de schimb valutar fiind preferential, iar dobanda este redusa in cazul in care clientul opteaza si pentru asigurare de viata. Ulterior acordarii creditului ipotecar, clientii pot vizualiza detaliile creditului, descarca graficul de rambursare si efectua oricand si oricat doresc rambursari din suma acordata direct in aplicatia de Internet banking ING Home'Bank.

"Dobanda anuala in primii sapte ani este cuprinsa intre 5,49% si 6,09%, in functie de suma finantata si de achizitionarea asigurarii de viata. Deja unul din patru clienti din Romania aleg sa se protejeze de fluctuatiile dobanzilor, optand pentru produse de creditare cu rata fixa pe o perioada cat mai lunga de timp. Dobanda noului credit ipotecar in primii sapte ani este apropiata de cea a produselor similare din piata cu rata fixa pe cinci ani, oferind doi ani in plus de protectie impotriva neprevazutului", a declarat Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank.

In ceea ce priveste profilul clientului ING care are un credit ipotecar, 30% au varsta sub 31 de ani. Doi din cinci castiga peste 3.500 de lei pe luna, iar 71% dintre clienti sunt absolventi de facultate. O treime din ei locuiesc cu parintii si 17% platesc chirie. 82% din creditele ipotecare sunt utilizate pentru achizitia unui apartament. Cat despre volumul creditelor oferite de ING, acesta a crescut cu 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 26,9 miliarde lei, in timp ce cota de piata a ajuns la 10% la finalul lui septembrie. Portofoliul este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clientilor persoane fizice.

La o analiza a creditelor nou contractate de persoane fizice, aproape 1 din 5 sunt oferite de ING. Portofoliul continua sa fie unul sanatos, cu o rata a creditelor neperformante de 3,4% din totalul volumelor de credite acordate, conform precizarilor facute de reprezentantii bancii intr-un comunicat de presa.

EXEMPLU de credit luat prin intermediul ING Ipotecar 7Fix:

Calcul DAE (dobanda anuala efectiva) - Pentru achizitia unui apartament in valoare de 200.000 lei, prezentam mai jos principalele detalii ale finantarii prin creditul ING Ipotecar 7Fix:

  • Comision analiza dosar: 900 lei;
  • Dobanda fixa in primii sapte ani este 5,79% pe an, urmata de o dobanda variabila trimestrial de 5.79% pe an formata din marja fixa de 3,13% + indice IRCC de 2,66% (valoare valabila pentru luna decembrie 2019).
  • Rata lunara: 1.172,23 lei;
  • Prima rata de asigurare: 58,92 lei;
  • Suma totala de rambursat: 447.324,14 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri