Bank of China, a patra cea mai mare institutie bancara din lume din punct de vedere al activelor, si-a inaugurat sucursala din Bucuresti prin intermediul unei festivitati fastuoase desfasurate la Parlamentul Romaniei la care au participat peste 400 de persoane.

Bank of China este cea mai veche banca din China si una dintre cele mai mari banci detinute de statul chinez, cu o istorie de 107 ani, oferind o gama larga de servicii financiare prin intermediul celor peste 11.000 de puncte deschise la nivel global.

Conform precizarilor facute de catre Liu Liange, presedinte al Bank of China, institutia financiara are peste 320.000 de angajati la nivel global si active de peste 3.200 de miliarde de dolari. Romania a devenit cea de-a 60-a tara in care grupul bancar este prezent, iar Liange adauga faptul ca institutia financiara pe care o reprezinta se va implica in directionarea companiilor chineze catre Europa Centrala si de Est pentru a derula investitii, iar de cealalta parte va sustine companiile din aceasta zona sa se extinda in China.

Pe scena evenimentului au mai urcat si Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, alaturi de alte nume precum Teodor Melescanu sau Sa Jian Yu, ambasador al Republicii Populare Chineze in Romania. De asemenea, evenimentul de lansare a sucursalei din Bucuresti marcheaza si implinirea a 70 de ani de relatii diplomatice intre Republica Populara Chineza si Romania.

Conform datelor disponibile pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei, adresa sucursalei din Bucuresti este Piata Presei Libere, nr 3-5, Sector 1.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri