Unsigned, Franc si BGF sunt echipele care au urcat pe podiumul primei editii a hackathon-ului AI in Finance, organizat de catre startup-ul FinTech iFactor impreuna cu mai multi parteneri.

Pe 14-15 decembrie a avut loc prima editie a hackathonului AI in Finance, care a constat in 48 de codare si sesiuni de mentorat. Premiul cel mare a fost castigat de catre echipa BGF, aceasta fiind urmata pe urmatoarele pozitii de catre Franc si Unsigned.

“Acesta a fost primul eveniment dintr-o serie de evenimente pe care avem in plan sa le organizam cu partenerii nostrii principali si speram ca in anul 2020 sa aducem la suprafata si mai multe echipe si initiative pe zona de Artificial Intelligence. A fost o provocare sa implicam in concurs echipe deja formate, mature si coagulate cu echipe formate special pentru acest Hackathon”, precizeaza Cosmin Curticapean, fondator iFactor.

Echipa BGF a prezentat solutia Newton, un robot care automatizeaza multe dintre functiile indeplinite de un CFO pentru o companie mica. Cu ajutorul Newton, un antreprenor va putea estima potentialul de crestere a veniturilor viitoare va gestiona fluxurile viitoare de numerar si va lua decizii strategice de management financiar.

Echipa Franc si-a dezvoltat asistentul virtual destinat unei mai bune gestionari a finantelor personale, implementand partea de procesare a limbajului natural in limba romana, impreuna cu un sistem capabil sa gaseasca cele mai bune preturi pentru produse si sa spun cat timp trebuie sa munceasca persoana respectiva pentru a si le permite. De asemenea, acestia au schimbat si platforma de chat pe care o foloseau.

Echipa Usigned a dezvoltat solutia Polybox, un API ce permite agregarea mai multor conturi bancare cu ajutorul directivei PSD2 si oferirea unor pedictii privind soldul conturilor si costul facturilor din luna urmatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri