ING Bank Romania a lansat optiunea de deschidere a contului curent 100% online pentru utilizatorii smartphone-urilor care folosesc sistemul de operare Android, urmand ca la inceputul anului urmator sa devina disponibila si pentru cei cu iOS.


Procesul de inregistrare este unul standard, intalnit si in randul jucatorilor din zona startup-urilor FinTech, ce consta in completarea datelor personale si incarcarea unei poze a actului de identitate. Crearea contului dureaza 7 minute, iar cardul va fi livrat la adresa introdusa de catre utilizator, conform precizarilor oferite de catre banca pentru wall-street.ro.

Momentan, optiunea este disponibila doar utilizatorilor de telefoane cu sistem de operare Android, acestia reprezentand in portofliul bancii un procent de 80%, urmand ca la inceputul anului urmator sa devina activa si pentru cei cu iOS. Aceasta mutare realizata de catre olandezi face ca industria financiara din Romania sa aiba trei jucatori din randul bancilor care sa ofere inrolarea 100% online, celalate fiind BCR, prin intermediul platformei George, si Libra Internet Bank, care a oferit aceasta facilitate inca din 2015.

Solutia de inrolare 100% online se alatura altor procese complet digitalizate de catre banca, precum oferirea de credite, de produse de economisire si a investitiilor.

ING Bank Romania a inregistrat un profit net de 599 de milioane de lei la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2019, cu 70 de milioane de lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: THE YOOTH

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri