Fondul Propietatea ar trebui sa despagubeasca toate abuzurile savarsite de reprezentantii regimului comunist, inclusiv pe cei care au depus dosare pentru achizitionarea unei Dacii, a declarat ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.

"Fondul Proprietatea trebuie sa fie o masura prin care sa fie despagubiti toti cei care au facut obiectul unor abuzuri in perioada comunista. Astfel ca actiunile Fondului nu trebuie destinate doar celor care si-au pierdut proprietatile imobiliare, ci si altii care au suferit de pe urma deciziilor luate de comunisti, cum ar fi cei care au depus dosare pentru achizitionarea unei Dacii", a spus Vosganian, citat de NewsIn.

Procesul de listare pe Bursa de Valori a Fondului Proprietatea s-ar putea debloca luna viitoare, daca guvernul va aproba pana atunci ordonanta care sa definitiveze situatia Fondului, a declarat la jumatatea lunii ianuarie, presedintele institutiei, Alexandru Paunescu, pentru The Money Channel.

Dupa aprobarea ordonantei, vor putea incepe demersurile pentru listarea Fondului pe bursa, a mentionat Paunescu. El a precizat ca nu se pune problema listarii tuturor companiilor din portofoliu, pentru ca nu toate indeplinesc conditiile listarii. La randul sau, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian, a spus ca se cauta modalitati de inlaturare a amanarilor in cazul listarii Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, iar capitalul sau social este, in prezent, de 3,9 miliarde euro. Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, Londra sau New York.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Scandal pentru voucherele de vacanta de la Salrom