Rafinaria Petromidia ar putea fi listata si pe o bursa externa, iar grupul Rompetrol ar putea cota pe piata autohtona si alte companii detinute, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele grupului, Dinu Patriciu. Ne gindim sa listam si alte companii ale grupului la Bucuresti, si, probabil, sa listam Rompetrol Rafinare (n.r. - rafinaria Petromidia) pe o bursa externa. Cautam in momentul de fata sa vedem unde i-ar putea fi locul, a spus Patriciu.

El a adaugat ca una din variantele luate in considerare pentru Petromidia este Bursa de la Londra. In ceea ce priveste alte companii din cadrul grupului care ar putea fi listate la Bursa din Bucuresti, presedintele Rompetrol nu a oferit detalii, insa a aratat ca exista anumite firme cu o evolutie financiara buna, ca Rominserv sau Rompetrol Logistics.

In primul trimestru al acestui an, grupul Rompetrol a inregistrat o cifra de afaceri de 507 milioane dolari si un profit net de 43 de milioane de dolari, din care 41 de milioane de dolari reprezinta profitul net obtinut de rafinaria Petromidia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri