Rafinaria Petromidia ar putea fi listata si pe o bursa externa, iar grupul Rompetrol ar putea cota pe piata autohtona si alte companii detinute, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele grupului, Dinu Patriciu. “Ne gindim sa listam si alte companii ale grupului la Bucuresti, si, probabil, sa listam Rompetrol Rafinare (n.r. - rafinaria Petromidia) pe o bursa externa. Cautam in momentul de fata sa vedem unde i-ar putea fi locul”, a spus Patriciu.

El a adaugat ca una din variantele luate in considerare pentru Petromidia este Bursa de la Londra. In ceea ce priveste alte companii din cadrul grupului care ar putea fi listate la Bursa din Bucuresti, presedintele Rompetrol nu a oferit detalii, insa a aratat ca exista anumite firme cu o evolutie financiara buna, ca Rominserv sau Rompetrol Logistics.

In primul trimestru al acestui an, grupul Rompetrol a inregistrat o cifra de afaceri de 507 milioane dolari si un profit net de 43 de milioane de dolari, din care 41 de milioane de dolari reprezinta profitul net obtinut de rafinaria Petromidia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cea mai importanta bursa din Europa ar putea sa fie vanduta