Erste Bank si Banca Comerciala Romana (BCR) vor putea oferi credite sindicalizate pentru lucrarile de infrastructura si pentru clientii corporativi de largi dimensiuni ai BCR, odata cu obtinerea pasaportului unic european de catre banca austriaca, a spus purtatorul de cuvant al Erste Bank.

"Erste Bank a aplicat la autoritatile financiare austriece (FMA) pentru obtinerea pasaportului unic european. Ulterior aprobarii, FMA a informat bancile nationale in cauza ca Erste Bank este indreptatita sa deruleze operatiuni bancare in baza pasaportului unic in toate tarile Uniunii Europene, deci si in Romania", a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Erste Bank in Europa Centrala, Ionut Stanimir.

Acest pasaport nu implica lansarea unor produse speciale, ci trebuie interpretat ca un avantaj operational si competitional in cazul unor proiecte de co-finantare complexe. "De exemplu, in cazul finantarii unui proiect foarte mare pentru o companie din Romania, Erste Bank si BCR vor putea oferi impreuna un credit sindicalizat in conditii foarte competitive", a explicat Stanimir.

Banca austriaca nu intentioneaza sa vanda servicii specifice in Romania, ci sa desfasoare operatiuni de co-finantare a lucrarilor de infrastructura si a clientilor corporativi de largi dimensiuni, operatiuni similare cu cele derulate de Erste Bank pe celelalte piete din regiune, asa cum a spus purtatorul de cuvant al bancii.

BCR face parte din grupul financiar austriac Erste Bank, si avea, la finele anului 2006, active de 45 miliarde lei (13,3 miliarde euro) si o cota de piata de 26,2%, fiind cea mai mare banca din Romania, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Reteaua bancii cuprinde, pe langa cele 477 sucursale si agentii, peste 1.300 de bancomate si 9.900 de terminale de plata la comercianti (POS).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR raporteaza o scadere a profitului cu 65,6% in primele 9 luni