Patria Credit IFN acceseaza un nou imprumut de la Fondul European pentru Europa de Sud – Est (EFSE), in valoare de 2,5 milioane euro, care va fi utilizat pentru dezvoltarea capacitatii de finantare a IFN-ului, in moneda nationala, catre segmentul producatorilor agricoli, fermierilor si antreprenorilor din mediul rural din Romania.

Patria Credit IFN este unul dintre cei mai importanti creditori pe nisa microfinantarilor din piata romaneasca, oferind imprumuturi in special microintreprinderilor si micilor producatori din mediul rural, in special a celor care opereaza in sectorul agricol.

Parteneriatul cu EFSE a inceput inca din 2006, Patria Credit IFN beneficiind pe langa finantare si de asistenta tehnica prin intermediul Facilitatatii de Dezvoltare a EFSE.

"EFSE si Patria Credit au o relatie de lunga durata de aproape 13 ani. Ne bucuram sa colaboram pentru a sprijini dezvoltarea economica si a promova finantarea responsabila in zonele rurale. Cu aceasta facilitate aditionala in moneda nationala, ne propunem sa continuam sa oferim acces la finantare producatorilor agricoli, a fermierilor si a antreprenorilor din mediul rural ce nu sunt acoperiti in mod natural la riscul valutar", a declarat Christoph Tiskens, presedintele Consiliului de Administratie EFSE.

Imprumutul ne va permite sa ajutam in continuare dezvoltarea producatorilor agricoli, micilor fermieri, antreprenorilor si a comunitatilor locale - Raluca Andreica, directorul general al Patria Credit IFN

Infiintat in anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta si sustine cresterea economica si prosperitatea in Europa de Sud-Est si tarile din Parteneriatul Estic investind in succesul intreprinderilor micro si mici, cat si imbunatatind conditiile de trai ale gospodariilor private. EFSE a fost creat de catre Banca de Dezvoltare KfW cu sustinerea financiara a Ministerului pentru Cooperare Economica si Dezvoltare din Germania (BMZ) si a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de catre agentii donatoare, institutii financiare internationale si investitori institutionali privati.

Finance in Motion GmbH, Germania, activeaza in calitate de consultant investitional EFSE, iar Hauck&Aufhauser Fund Services S.A., Luxembourg, in calitate de manager.

Patria Credit IFN este o institutie financiara nebancara (IFN) specializata in finantarea agricultorilor si a microintreprinderilor, in special din mediul rural. Patria Credit IFN este membra a Grupului Patria Bank, grup detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si ezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN si Patria Asset Management.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri