Florin Citu a anuntat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Guvern ca a modificat Codul de procedura fiscala pentru a simplifica procedurile de administrare a creantelor fiscale.


Ministrul Finantelor Publice a anuntat ca in urma modificarilor, ridicarea popririlor va fi realizata "in cel mult o ora", dupa care vor fi notificati atat banca cat si angajatorul inscris in Spatiul Privat Virtual.

"Reglementarea instituirii si ridicarii popririi in mod electronic s-a facut astfel incat poprirea sa fie ridicata la indestularea sumei poprite, iar debitorului sa ii fie eliberate conturile cat mai repede. Este o masura pe care am anuntat-o, de care toata lumea in Romania avea nevoie. Stiti foarte bine pana acum cat de complicat era, de fiecare daca cand se intampla acest lucru, cineva avea o problema, erau conturile poprite si apoi trebuia sa mergi la fiecare banca cu dovada ca ai facut plata catre ANAF. Acesta este un prim pas cu o solutie dezvoltata intern la Ministerul Finantelor Publice si ANAF, urmeaza un update al acestei solutii in perioada urmatoare cu sistemul bancar ca sa fie cat mai prietenoasa cu utilizatorii", a precizat Florin Citu.

Tot in cadrul aceleasi sedinte de Guvern, ministrul Finantelor a decis prin Ordonanta de Urgenta extinderea termenului limita de depunere a Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributii sociale de la 15 martie pana la 25 mai.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri