Millennium va investi 290 mil. euro in Romania

Banca portugheza Millennium intentioneaza sa investeasca 40 milioane euro inca din 2007 in afacerea din Romania, ce va fi lansata in septembrie 2007, investitie pe care o va suplimenta cu inca 200-250 milioane euro pana in 2011, a aratat un raport al bancii.

Banca se va pozitiona pe piata ca un furnizor de servicii pentru sectorul companiilor si al persoanelor cu venit mare. Banca intentioneaza sa ofere, de asemenea, credite de consum printr-o institutie specializata.

Millennium se va lansa cu 40 de unitati pe piata romaneasca si intentioneaza sa ajunga la 100 de unitati bancare pana in 2011.

Institutia financiara portugheza va inregistra pierderi de circa 30 milioane euro in primul an si va incepe sa obtina profit din 2011, potrivit estimarilor bancii, prezentate in raport. Millennium a obtinut licenta de la banca centrala pe 22 decembrie 2006, potrivit NewsIn.

Banca portugheza considera ca piata romaneasca este una din cele mai promitatoare din Europa si estimeaza o marire a activelor bancare pana la 63 miliarde euro in acest an. Activele bancare totalizau, la finele anului trecu, aproximativ 50,9 miliarde euro.

Millenium bcp a participat la licitatia pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, castigata in cele din urma de grupul financiar austriac Erste.

Institutia financiara a obtinut in 2006 un venit net de 780 milioane euro, cu 28% mai mare fata de anul anterior. Rentabilitatea fondurilor proprii a fost de 21%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri