Ca urmare a aprobarii BNR, Henk Paardekooper (55 de ani) isi incepe mandatul de presedinte al Comitetului Executiv si membru al Consiliului de Administratie al First Bank.

„Mandatul meu la First Bank este sa conduc banca printr-un proces de transformare in urma caruia sa rezulte o entitate mai puternica si mai eficienta pentru intreg ecosistemul din care face parte: clienti, angajati, actionari, comunitati, societate. Misiunea noastra este sa adoptam si sa folosim beneficiile digitalizarii astfel incat sa asiguram clientilor o abordare mai usoara a serviciilor bancare. Vom folosi tehnologia, fara a pierde interactiunea umana pe care clientii nostri o apreciaza atat de mult. Credem intr-un banking modern si eficient, centrat pe client, transparent si echitabil; asta inseamna pentru noi „The American Way””, a declarat olandezul Henk Paardekooper, intr-un comunicat de presa.

Paardekooper o experienta de aproape 30 de ani in sectorul bancar international, in cadrul Royal Bank of Scotland si ABN AMRO, care include coordonarea unor activitati de divizie, nationale si regionale, precum si gestionarea unor active si portofolii in regiuni si pe piete foarte diverse, in principal in Europa Centrala si de Est. El a mai activat in Romania in perioada 2011-2014, in calitate de Country Executive al Royal Bank of Scotland.

El si-a desfasurat cu succes activitatea intr-o varietate de medii organizationale, culturale si geografice, a locuit si a lucrat in Tarile de Jos, Regatul Unit, Rusia si CSI, Romania, Polonia, Republica Ceha, Turcia, Emiratele Arabe Unite si a acumulat un plus de experienta regionala in America Latina.

In perioada 2016 - 2017, in calitate de Hub Head RBS pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa (CEEMEA), Henk a fost implicat in realizarea analizei strategice a regiunii CEEMEA pentru RBS si a coordonat cu succes operatiunile de restructurare si cedare de active ale bancii pe pietele din Rusia, Kazahstan, Slovacia, Africa de Sud, Polonia, Republica Ceha, Turcia si Emiratele Arabe Unite, cu o atentie deosebita pentru interesele clientilor, angajatilor si ale altor stakeholderi externi, printre care parteneri, autoritati de reglementare si actionari.

In perioada 2014 - 2016, Henk a indeplinit rolul de Country Executive RBS pentru Rusia si Hub Head RBS pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa (CEEMEA), fiind responsabil de gestionarea operatiunilor RBS pe zonele clientilor institutionali si corporate in Federatia Rusa, Kazahstan, Turcia, Polonia, Republica Ceha si Slovacia, Emiratele Arabe Unite si Africa de Sud.

In perioada 2011 - 2014, in calitate de Country Executive al RBS Romania, a coordonat si implementat strategia de transformare a RBS Romania intr-o banca de nisa, orientata exclusiv spre clienti corporate si institutionali. Procesul a presupus reproiectarea intregului model organizational, rezultatul fiind o afacere atractiva, care a facut ulterior obiectul unei vanzari de succes.

Intre 2010 si 2011, ca Head of Corporate & Institutional Assets, RBS Non-Core Division, a gestionat portofoliul international de piete si activitati nestrategice, concentrandu-se asupra explorarii oportunitatilor de vanzare, cedare de active, divizare sau redimensionare. El a coordonat toate aspectele diverselor activitati din Regatul Unit, Europa Continentala si de Est (Kazahstan, Uzbekistan) si America Latina (Argentina, Venezuela, Chile) si a stabilit strategia pentru fiecare piata nationala si companie din portofoliu, executand cu succes operatiunile de vanzare, divizare/restructurare sau redimensionare. De asemenea, a coordonat toate aspectele legate de gestionarea unui portofoliu de active corporative nestrategice in valoare de 16 miliarde de lire sterline, in acelasi timp explorand optiunile de restructurare, vanzare sau redimensionare.

In perioada 2007 - 2010, in calitate de Country Executive al RBS Rusia si Head of CIS, Henk a pus in aplicare integrarea Bancii ABN AMRO in Royal Bank of Scotland. El a indrumat diferite organizatii nationale pe durata complexei crize financiare. A coordonat echipa extinsa de Corporate si Investment Banking a RBS Rusia. A fost, de asemenea, responsabil pentru operatiunile de retail, corporate si investitii in Kazahstan, precum si pentru segmentul de retail in Uzbekistan (detinand functii in consiliul de administratie in Rusia, Kazahstan si Uzbekistan).

Intre 2004 si 2007, in calitate de Country Executive al ABN AMRO Rusia, Henk a format si a condus o echipa de aproape 450 de specialisti, care a crescut rapid, oferind o gama completa de produse si servicii bancare adresate segmentelor retail, corporate si investitii. El a planificat si a implementat cu succes o strategie inovatoare de diversificare a produselor si de extindere in noi segmente de piata si sectoare si a infiintat de la zero o banca pentru persoane fizice. De asemenea, a fost presedintele Directoratului ABN AMRO Rusia.

In perioada 1993 - 2004, in calitate de Managing Director si lider al ABN AMRO Corporate Finance, a condus departamentul de servicii de consultanta internationala in finantarea sectorului corporate, cu sediul in Tarile de Jos, format din aproape 150 de bancheri de investitii. A avut un rol activ in domeniile serviciilor de consultanta pentru fuziuni si achizitii internationale, evaluarea companiilor, piete de capital si consultanta financiara.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri