Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sanctionarea Euroins Romania cu amenda cu 100.000 lei, in urma rezultatelor activitatii de control inopinat la societatea de asigurari, pentru nerespectarea prevederilor legale din Legea 132/2017 si Norma 20/2017.

Potrivit ASF, compania de asigurari Euroins nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la inregistrarea cererii de despagubire depusa la dosar; raspunsul privind solicitarea de despagubire si formularea ofertei; utilizarea Procesului verbal de constatare care nu contine mentiunea conform careia persoana prejudiciata are dreptul sa se poata adresa oricarei unitati reparatoare auto, fara nicio restrictie sau constrangere din partea asiguratorului RCA; utilizarea unor surse de referinta neprevazute in legislatia din domeniul asigurarilor; termenul de incheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

De asemenea, ASF a decis ca societatea sa prezinte, in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei, un plan de masuri pentru remedierea deficientelor constatate. Societatea are dreptul de a contesta sanctiunea in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii Consiliului ASF.

Euroins a declarat recent ca este "victima lacomiei unor service-uri auto", care "pun presiune pe companiile de asigurari RCA sa plateasca preturi extravagante pentru unele reparatii". Declaratia companiei a venit in contextul in care, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), organizatie care reprezinta atat transportatori rutieri cat si service-uri auto, acuza Euroins de "practici ilicite" cu dosarele de dauna RCA.

"Firmele de asigurari care vand polite RCA sunt tinta abuzurilor unora dintre service-urilor auto, pe doua niveluri, din cauza legislatiei permisive. Rolul unei asigurari RCA este de a acoperi financiar contravaloarea reparatiilor unui autovehicul accidentat de catre un alt vehicul asigurat, respectiv de a achita masina de schimb inchiriata si pusa la dispozitia persoanei afectate, in conformitate cu legea. Practic, firmele de asigurari RCA sunt silite de catre unele service-uri asa zis independente sa achite despagubiri de cateva ori mai mari decat cele mai scumpe reparatii la reprezentante de firma", arata Euroins.

Compania adauga ca multe dintre petitiile inregistrate de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sunt depuse de service-uri auto care solicita "tarife indecente" si sunt adesea solutionate in favoarea Euroins Romania.

Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri