Compania de asigurari Astra Uniqa a castigat o licitatie organizata de SNTFM CFR Marfa SA - Sucursala Constanta Ferry-Boat si va oferi servicii de asigurare pentru doua nave maritime de tip ferry-boat
In urma licitatiei, au fost preluate in asigurare navele Ferry-Boat Mangalia, suma asigurata fiind de 3,6 milioane dolari si Ferry Boat Eforie, suma asigurata fiind de patru milioane dolari. in ambele cazuri, limita de raspundere stabilita este de sase milioane dolari pe nava sau eveniment asigurat.

Licitatia a fost organizata prin Bursa Romana de Marfuri - Terminalul Constanta, in data de 29 ianuarie 2006, iar asigurarile incheiate sunt de tip Casco maritim, precum si asigurarea complexa de protectie si raspundere, care acopera raspunderile, costurile si cheltuielile care cad in sarcina armatorului si/sau operatorului de nave maritime. "Riscurile maritime sunt reasigurate, in principal de sindicatele Lloyds si de alte companii importante care activeaza pe piata londoneza", se afirma intr-un comunicat al Astra Uniqa remis NewsIn.

"Volumul de prime brute subscrise pentru asigurari maritime, in anul 2006, a fost de 3,8 milioane dolari, iar strategia companiei, pentru anul 2007, urmareste continuarea politicii de extindere pe pietele maritime internationale", se mai spune in comunicat.

Astra Uniqa estima, anul trecut, pentru sfarsitul lui 2006, incasari de 2,75 milioane dolari din asigurari maritime, dupa ce, pe primele noua luni ale anului, avusese incasari de 2,25 milioane dolari, pe acest segment de asigurari.

Incepand cu anul 2001, Astra Uniqa si-a extins activitatea de asigurari maritime in afara Romaniei, preluand in mare parte riscuri de la clienti din Turcia, dar si din Siria, Egipt si Liban, tinta constituind-o in principal, armatorii ale caror flote opereaza in zona Marea Neagra - Marmara - Marea Mediterana. "Astra Uniqa a adoptat aceasta politica de extindere a serviciilor pe alte piete, care permit preluarea riscurilor de pe teritoriul lor, in scopul dezvoltarii portofoliului maritim si al exploatarii potentialului asigurabil din aceste piete", se spune in comunicatul companiei.

In momentul infiintarii sale, in 1991, asigurarile maritime reprezentau 94% din portofoliul de produse al Astra Asigurari. in prezent, Astra Uniqa ofera, pe segmentul asigurarilor maritime, asigurari de tip CASCO maritim (H&M), precum si asigurari de raspundere civila a armatorilor si operatorilor de nave fata de terti (P&I). Pe langa Astra Uniqa, cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca a asigurarilor maritime si navale sunt Alliaz tiriac Asigurari, Omniasig si Ardaf.

Societatea de asigurari Astra Uniqa a inregistrat, dupa primele noua luni din 2006, un profit net de 1,03 milioane lei (circa 293.000 euro), de cinci ori mai mare, in lei, decat cel din perioada similara a anului trecut. in intervalul ianuarie-septembrie 2005, compania a inregistrat un profit net de 206.797 lei (58.252 euro). Pentru primele noua luni ale anului 2006, Astra Uniqa a afisat venituri totale in valoare de 262,34 milioane lei (74,31 milioane euro), fata de 149,87 milioane lei (42,21 milioane euro), cat inregistrase in perioada similara a anului trecut.

Pe sectorul asigurarilor generale, Astra Uniqa a subscris, in primele noua luni din 2006, un volum de prime brute in valoare de 247,24 milioane lei (in jur de 70 milioane euro), fata de 140,9 milioane lei (39,69 milioane euro) in perioada similara a anului 2005. Astra Uniqa a subscris prime brute, pe segmentul asigurarilor de viata, in valoare de 1,21 milioane lei (343.347 euro), in primele noua luni din 2006, fata de 1,53 milioane lei (433.071 euro) in intervalul ianuarie-septembrie 2005.

Incepand cu 10 iulie 2006, Astra Asigurari functioneaza sub numele de Astra Uniqa, ca rezultat al acordului de co-branding dintre cele doua companii. Grupul austriac Uniqa a subscris un volume de prime brute din asigurari generale si de viata de 3,4 miliarde euro in primele noua luni ale anului 2006, in crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a raportat, dupa primele noua luni din 2006, un profit inainte de impozitare de 191,2 milioane euro, in crestere cu 21,2 fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Aceasta crestere remarcabila are la baza reducerea costurilor si a cererilor de despagubire, imbunatatirea clara a profitului operational si cresterea peste medie a companiilor Uniqa din Europa de Est si Vest", se arata in raportul trimestrial al companiei.

In acest moment, actionarii principali ai Astra Asigurari sunt Nova Trade Group, cu 72% din actiuni, si Uniqa, cu 27% din actiuni. Astra Asigurari s-a constituit in anul 1991, ca rezultat al divizarii Administratiei Asigurarilor de Stat (ADAS), si a preluat activul si pasivul aferente companiilor cu capital mixt, strain si roman si toate operatiunile de asigurare reasigurare dintre ADAS si companiile straine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri