Rezervele internationale de aur si valute ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) erau, la sfarsitul lunii ianuarie, de peste 23,38 de miliarde de euro, in crestere cu aproape 2% fata de nivelul de 22,93 miliarde de euro, inregistrat la finalul anului 2006, informeaza NewsIn. Rezervele valutare ale bancii centrale insumau, la finalul lunii ianuarie, 21,7 miliarde de euro, in crestere cu 395,5 milioane euro fata de luna precedenta.

Majorarea a survenit ca urmare a unor intrari de 1,033 miliarde euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime constituite de bancile comerciale si cedari de valuta la rezerva statului. Pe de alta parte au fost si iesiri de 638,3 milioane euro, ca urmare a unor plati si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Minsterul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele.

Rezerva de aur se mentine la 104,7 tone, dar in conditiile evolutiei preturilor internationale valoarea acesteia a urcat de la 1,625 miliarde de euro in decembrie la 1,68 miliarde euro la 31 ianuarie.

Platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garntate de Ministerul de Finante pana la finele anului 2007 insumeaza 994 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Rezerva BNR, minus un miliard de euro in ianuarie. Unde s-au dus banii