Trei contracte de finantare pentru infrastructura in valoare de 21,2 milioane de euro au fost deja semnate in 2020 si ne propunem sa transmitem Comisiei Europene minimum cinci proiecte majore, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, la audierile din comisiile de specialitate reunite, din Parlament.

Numarul de contracte de infrastructura finantate din fonduri europene in exercitiul financiar 2014 - 2020 se ridica la 93, cu o valoare totala de 9,7 miliarde de euro, din care 6,5 miliarde de euro fonduri nerambursabile, a precizat acesta, conform Agerpres.ro.

Vino alaturi de noi la conferinta Wall-street Financial Forum pentru a afla care este situatia economica a Romaniei, dar si instrumentele de finantare potrivite pentru afacerea ta. Inscrie-te gratuit AICI.

"De la o alocare pentru transport de 5 miliarde de euro, au fost autorizate la plata 2,2 miliarde de euro, din care 1,7 miliarde de euro fonduri europene, adica 34,6%. Sumele platite efectiv de Comisia Europeana se ridica la 1,5 miliarde de euro, iar sumele transmise la Comisie se ridica la 1,7 miliarde de euro, aproximativ 35,1%. Gradul de contractare fonduri europene in total pe exercitiul financiar 2014-2020: numarul de contracte finantate sunt 93, in valoare de 9,7 miliarde de euro, din care 6,5 miliarde de euro fonduri europene", a mentionat Bode.

Potrivit acestuia, in 2020, riscul de decomitere este de 31,6 milioane de euro, insa acest risc a fost depasit, intrucat s-au realizat in primele doua luni 59,39 milioane de euro fonduri europene nerambursabile din anul 2020.

"In 2019, numarul contractelor de finantare a fost 32, in valoare de 2,5 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile 1,7 miliarde de euro, reprezentand 34,5% din valoarea alocata. In noiembrie si decembrie, 10 contracte au fost semnate, in valoare de 1,6 miliarde de euro, din care fonduri europene nerambursabile 1,1 miliarde de euro. In 2020, am semnat deja trei contracte de finantare in valoare 21,2 milioane de euro si ne propunem pentru 2020 proiecte majore sa le transmitem catre Comisia Europeana in numar de minim 5: Craiova-Pitesti (744 milioane de euro), material rulant (341 milioane de euro), A0 Nord Bucuresti (588 milioane de euro), A3-Autostrada Transilvania (1,3 miliarde de euro) si Sibiu - Pitesti, loturile 2 si 3 (1,8 miliarde de euro)", a precizat ministrul propus.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri