Emisiunea de obligatiuni in valoare de 25 milioane lei lansata de casa de brokeraj Broker Cluj, care s-a derulat intre 3 ianuarie si 1 februarie, a fost ignorata de investitori, care au subscris pentru 3% din obligatiuni, nivel insuficient pentru validare, potrivit unor surse din piata de capital.

Investitorii au subscris doar pentru 3% din obligatiunile emise de casa de brokeraj Broker Cluj, sub nivelul de 70% din emisiune, la care subscrierea emisiunii de bonduri in valoare de 25 milioane le era considerata un succes, a confirmat pentru NewsIn, Adrian Danciu, broker la compania din Cluj.

In prima etapa a subscrierii, desfasurata in perioada 3-17 ianuarie, actionarii Broker au subscris 103.852 de obligatiuni, 1,03% din oferta. in a doua etapa a subscrierii, desfasurata in perioada 18 ianuarie-1 februarie, investitorii au subscris 192.695 de obligatiuni, aproximativ 2 % din oferta.

Valoarea totala a emisiunii a fost de 25 milioane lei. Casa de brokeraj a emis 10 milioane de obligatiuni cu valoare nominala de 2,50 lei. Pretul de vanzare a fost de 2,50 lei pe obligatiune, iar rata dobanzii a fost stabilita la 6% pe an, platibila semestrial. Comisionul de subscriere a fost de 0,2%. Metoda de alocare a obligatiunilor a fost metoda pro rata. Obligatiunile aveau o maturitate de 30 de luni (doi ani si jumatate).

Casa de brokeraj a lansat o oferta de obligatiuni cu dobanda anuala fixa, de 6%, careia i-a atasat bonuri optionale de subscriere in actiuni. Posesorul unei obligatiuni, putea opta in ultima luna de viata a obligatiunii (7 iulie-6 august 2009), pentru transformarea bonului in cinci actiuni Broker, la un pret cu discount de 12,5% fata de cotatia medie din ultimele 3 luni ( 7aprilie-6 iulie 2009) ale titlului Broker. Titlurile Broker Cluj se trazactioneaza la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti. Titlurile Broker, au castigat joi 2% fata de sedinta precedenta, si au inchis la cotatia 2,01 lei/actiune, pe un rulaj de 883.700 actiuni.

Casa de brokeraj Boker Cluj a anuntat un profit brut de 17,83 milioane lei (5,03 milioane euro), in primele zece luni ale anului, cu 18,6% mai mare decat profitul estimat pentru sfarsitul anului 2006.

Casa de brokeraj a estimat un profit brut de 150 milioane leri la sfarsitul anului in curs. Valoarea de piata a pachetului total de actiuni detinut in portofoliu este de aproximativ 66,9 milioane de lei, din care o pondere de 97,74%, o detin titlurile societatilor cotate la bursa, se mentioneaza in comunicatul companiei.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri