Emisiunea de obligatiuni in valoare de 25 milioane lei lansata de casa de brokeraj Broker Cluj, care s-a derulat intre 3 ianuarie si 1 februarie, a fost ignorata de investitori, care au subscris pentru 3% din obligatiuni, nivel insuficient pentru validare, potrivit unor surse din piata de capital.

Investitorii au subscris doar pentru 3% din obligatiunile emise de casa de brokeraj Broker Cluj, sub nivelul de 70% din emisiune, la care subscrierea emisiunii de bonduri in valoare de 25 milioane le era considerata un succes, a confirmat pentru NewsIn, Adrian Danciu, broker la compania din Cluj.

In prima etapa a subscrierii, desfasurata in perioada 3-17 ianuarie, actionarii Broker au subscris 103.852 de obligatiuni, 1,03% din oferta. in a doua etapa a subscrierii, desfasurata in perioada 18 ianuarie-1 februarie, investitorii au subscris 192.695 de obligatiuni, aproximativ 2 % din oferta.

Valoarea totala a emisiunii a fost de 25 milioane lei. Casa de brokeraj a emis 10 milioane de obligatiuni cu valoare nominala de 2,50 lei. Pretul de vanzare a fost de 2,50 lei pe obligatiune, iar rata dobanzii a fost stabilita la 6% pe an, platibila semestrial. Comisionul de subscriere a fost de 0,2%. Metoda de alocare a obligatiunilor a fost metoda pro rata. Obligatiunile aveau o maturitate de 30 de luni (doi ani si jumatate).

Casa de brokeraj a lansat o oferta de obligatiuni cu dobanda anuala fixa, de 6%, careia i-a atasat bonuri optionale de subscriere in actiuni. Posesorul unei obligatiuni, putea opta in ultima luna de viata a obligatiunii (7 iulie-6 august 2009), pentru transformarea bonului in cinci actiuni Broker, la un pret cu discount de 12,5% fata de cotatia medie din ultimele 3 luni ( 7aprilie-6 iulie 2009) ale titlului Broker. Titlurile Broker Cluj se trazactioneaza la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti. Titlurile Broker, au castigat joi 2% fata de sedinta precedenta, si au inchis la cotatia 2,01 lei/actiune, pe un rulaj de 883.700 actiuni.

Casa de brokeraj Boker Cluj a anuntat un profit brut de 17,83 milioane lei (5,03 milioane euro), in primele zece luni ale anului, cu 18,6% mai mare decat profitul estimat pentru sfarsitul anului 2006.

Casa de brokeraj a estimat un profit brut de 150 milioane leri la sfarsitul anului in curs. Valoarea de piata a pachetului total de actiuni detinut in portofoliu este de aproximativ 66,9 milioane de lei, din care o pondere de 97,74%, o detin titlurile societatilor cotate la bursa, se mentioneaza in comunicatul companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si