"Fondul Proprietatea a fost o institutie noua, fara experienta infiintarii ei, si de aceea a generat imperfectiuni. Suntem in discutii cu partile implicate, CNVM, Ministerul Economiei si ministerele care au in subordine companii in Fondul Proprietatea, astfel incat cadrul legislativ sa permita functionarea", a spus Vladescu, citat de NewsIn. in privinta listarii la bursa a Fondului Proprietatea, Vladescu a apreciat ca acest proces nu va avea loc imediat dupa ce Fondul va deveni operational.

Ministerul Finantelor are in analiza, potrivit lui Vladescu, si o initiativa legislativa prin care despagubirile de cel mult 200 mii euro sa fie facute in bani, si nu prin actiuni la Fondul Proprietatea. "in functie de posibilitatile bugetului vom lua o decizie in acest sens", a precizat oficialul.

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut, in sedinta de guvern de miercuri, ministrului finantelor sa promoveze actul normativ de modificare a cadrului legislativ privind Fondul Proprietatea prin care sa elimine unele disfunctionalitati.

Citeste si:

Solicitarea premierului a venit dupa ce CEDO a decis, saptamana trecuta, ca statul roman sa-i restituie unui alt reclamant terenul si casa, care au fost vandute de stat chiriasilor, desi fostului proprietar i se recunoscuse in instanta dreptul asupra bunurilor.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, iar capitalul sau social este, in prezent, de 3,9 miliarde euro. Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, Londra sau New York.