Trei indici ai titlurilor listate pe Bursa de Valori Bucuresti, BET, BET-C si ROTX, au atins vineri maxime istorice pentru a treia zi consecutiv, pe fondul unor schimburi masive cu actiuni si scumpirii unor titluri cu lichiditate mare, spun brokerii.

"Sedinta de vineri a avut lichiditate ridicata si a adus cresterea indicilor BET si BET-C la maxime istorice. Asteptarile investitorilor, sub spectrul unor estimari pozitive a rezultatelor preliminare din februarie, au condus la aceste cresteri. S-ar putea sa se pastreze aceasta tendinta pozitiva si in urmatoarele doua-trei sedinte de tranzactionare.", a comentat pentru NewsIn Adrian Lupsan, analist financiar la Intercapital Invest.

BET, indicele celor mai lichide zece societati listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a castigat de la inceputul anului 11,49%, crescand de la 8.050, 18 puncte pana la 8.975,23 puncte. in componenta BET sunt incluse Antibiotice Iasi (ATB), BRD Grup Soc-Gen (BRD), Azomures (AZO), Impact Bucuresti (IMP), Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Petrom Bucuresti (SNP), Turbomecanica Bucuresti (TBM) si Banca Transilvania Cluj (TLV).

BET-C, asa numitul indice compozit al BVB, din componenta caruia lipsesc SIF-urile, a castigat de la inceputul anului 10,92%, prin aprecierea de la 5.025,08 puncte pana la 5.574,01 puncte.

ROTX, indicele jucat la bursa din Viena, s-a apreciat de la inceputul anului cu 13,15% (cea mai mare crestere dintre indici), crescand de la 17.642,77 puncte pana la 19.963,02 puncte.in componenta ROTX sunt incluse BRD Grup Soc-Gen (BRD), Banca Comerciala Carpatica Sibiu (BCC), Biofarm Bucuresti (BIO), Compa Sibiu (CMP), Flamingo (FLA), Impact Bucuresti (IMP), Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Petrom Bucuresti (SNP), Banca Transilvania Cluj (TLV) si Transelectrica (TEL).

"Noi maxime istorice pentru BET si BET-C au caracterizat ultima zi din saptamana la Bursa de Valori Bucuresti si, spre deosebire de zilele anterioare s-a inregistrat si o lichiditate sporita. Valoarea totala a tranzactiilor a insumat 22.6 mil euro. Maxime istorice au fost inregistrate vineri si pentru BRD - Groupe Societe Generale, Transelectrica si Antibiotice Iasi. De asemenea o evolutie interesanta a avut-o Rompetrol Rafinare care a atins nivelul de 0.1160 RON, in crestere cu 7.41%.", a comentat pentru NewsIn Mihai Frunza, analist financiar al societatii de brokeraj Vanguard.